tisdag 4 maj 2010

Min födelsedag

Idag är det ingen vanlig dag idag är det MIN födelsedag!

Och sicket uppvaknade. Sambo kommer in med.... telefonluren och säger att försäkringskassan är i luren. 43 minuter senare lägger vi på. Och jag minns knappt vad hon sa. Jag bör poängtera att jag sov djupt när jag påbörjade mitt samtal vilket jag givetvis förnekade men det gick nog inte att ta miste på. Dock vaknade jag rätt snabbt till eftersom jag kände hur fk-hunden glufsade mig i ryggen. Jag har tydligen varit sjuk så länge nu så nu är det handlingsplan ett och till och med två som gäller. Om inte tre.

Det är nämligen så att Mr Billdal som körde in i häcken på mig gjorde det tio veckor för tidigt. Hade jag hunnit jobba 12 veckor och inte 2 veckor hade jag fått nya "sjukdagar". Men nu har jag inga så kallade nya sjukdagar. Trots att förra sjukdomen för det första var för 11 månader sedan och för det andra bland annat bestod av akut gallsten, inlagd på kirurgen och kk i många turer, bröstböld och två operationer. Som är helt åtgärdade nu.

Nej nu ska min whiplashskada få lida för det. Nu ska jag ut och prövas mot hela arbetsmarknaden. Mycket snart i alla fall. Tre veckor fick jag på mig.

Ok tre veckor. Förvisso fick jag ett otroligt bra möte igår som ni läst, men räcker det med tre veckor?

Ja den som lever får se.... Och jag slutar aldrig att förvånas. Över hur mycket system med mera kan påverka en människa och faktiskt förstöra en hel födelsedag.

För trots mysigt firande av lite släkt och sambos mamma (tack snälla du för att du kom förbi!!) i kväll så präglades dagen mest av förvirring, förtvivlan, ilska och oro.

Inga känslor man vill förknippa sin födelsedag med, eller hur?


Inväntar leverans på denna klocka som jag ska få i present av sambo och svärfar- o mor!


Presenter från mamma, syster, sambos syster Martina och farmor. Linneduken har farmors mor gjort från grunden. Vaserna är även dem en släktklenod. Och det var just det jag önskade mig, "ngt gammalt från ditt skåp med en historia bakom sig".


Syster och farmor som kom och firade mig idag.

puss och kram

9 kommentarer:

Imsa sa...

Hej & grattis på födelsedagen! Hittade din blogg via Prinsmamman. Har en son som har/har haft tarmproblem (både förstoppningar/diarrér)och där läkarna misstänkt tarmsjukdom som t.ex. Hirschsprungs eller liknande som påverkar tarmcellerna.

Just nu fungerar det bra med bara Movicol. Vi har kört perioder med Flagyl och tarmvila (sondat 10%-ig glukos) för att få upp funktionen i tarmen och det har funkat bra. Sen vi slutade sonda mat i tarmen så har det blivit mycket bättre, alltså själva upptagningen i tarmen men inte förstoppningen.

Tips från mig (som du kanske inte behöver) är att använda tvättservetter (aldrig tvål/vatten). Smörja massor med Bepanthensalva, den funkar t.o.m. att smörja på vätskande sår. Vi har också använt tegadermfilm som hudskydd. Sen tycker jag att Pampers suger upp snabbare än Libero.

Hälsningar
Mia, mamma till Victor

Kiqi sa...

Grattis grattis!!

Och du är lika bra vän med FK som jag är för tillfället märker jag. Idioter kallas de med annat ord.. eller snarare nya reglerna pga regering. Men men.. strunt samma..

Vad jag ville säga var att. Jösses vad du är lik din farmor. Fint!!

KRAM

Tea sa...

Grattis vännen!!
En sån fin klocka du ska få:-)

Ja du fk är ju ett kapitel för sig:-( som du vet hade jag jätte mycket problem med dem när jag väntade Elias. Och då hakade dom upp sig på ord i läkarintygen, så få läkaren att skriva så det inte är någon tvekan om att du inte KAN jobba. inte ord som orkar inte, kanske m.m

Och nu med min fibromyalgi så skrev läkaren att jag kanske kunde jobba med ett annat jobb.. så då fick jag inte beviljat längre sjukpenning. Så fk tyckte att jag skulle säga upp mig från min heltidstjänst och bli arbetslös och belasta sammhället med 100% istället för att jag skulle få sjukersättning från dom på 25%. Jag orkar inte denna gång "bråka" med dom så nu jag tar ut min rätt att gå ner till 75% som man har när barnen är små. och så har jag en snäll arbetsgivare som har lagt mina arbetstimmar så att jag inte har några långa dar..

och för övrigt så är det ju helt sjukt att två helt olika sjukdommar kan påverka fk´s beslut.

Men Caroline stå på dig!!
(Och du vi måste ta den där fikan snart:-))

Kram Tea

Sandra sa...

It never ends... Johoo, det gör det visst. Det kommer att gå bra med FK, jag är övertygad.
Wow, du fick den fina klockan du önskat dig. Och en massa andra fina saker också. Härligt!
Önskar dig en fin dag!
Kram

Linda sa...

Fy vilken trist skugga, på just din födelsedag! Såklart att oron gnager och förstör dagen... Men vilken fin present du önskade dig och fick! Något gammalt... :) Vilken fin önskan, vad smart! Jätteroligt att ha ju! Kram till dig! Från en som också är drabbad av systemet i dagens samhället.

Jennie sa...

GRATTIS på din dag (i efterskott) Hoppas ni hade en fin dag! Vilken jättefin klocka, snygg färg till sommarens bränna! Ha det gott, min vän! Kramar

Åsa sa...

Hej gumman och grattis igen (igår iofs...)
Wow, klockan är så snygg, vill också ha!
Jag håller med lite längre upp, du är ju så lik farmor och visst är Stella det också!

Vad tråkigt med FK, de kunde väl ha undvikit din födelsedag!?

Hoppas det går bra och löser sig för dig!
KRAM!

Fina Matildas mamma sa...

Grattis, vilka fina presenter! Tråkigt att FK skulle ringa just på din födelsedag, men det är väl typiskt dem...

Malin sa...

Ja jäkla fk! Idioter är ett bra samlingnamn på dom!

Åhhh vilken fin klocka du fått! Har kastat lystna blickar på flera av dom färgerna :)
Kram!