måndag 1 mars 2010

Första arbetsdagen

Så var det gjort. Första arbetsdagen är över. Och det känns bra. Jag är nöjd.

För att optimera min sömn under natten körde jag i två öronproppar och lade mig tidigt. Det var skönt att veta att jag faktiskt inte behöver ta ansvar för lillfisen under natten. Jag sov som en stock och hörde inte Stella särskilt mycket. Förrän det var dags för välling runt halv sextiden. Efter det gick det inte att somna om så jag var uppe rätt tidigt. Vilket resulterade i att jag var på jobbet redan 07.15. Själv. De andra kom runt 8 tiden.

Det fanns varken något rum till mig, några grejer till min lap top (tex skärm, dockstation och tangentbord) så jag fick helt enkelt sysselsätta mig bäst jag kunde tills chefen dök upp. Datorn fixades på help desk och jag fick installera mig i ett konferensrum vilket var ett mycket fint rum så det var helt ok. Vi är nämligen lite trångbodda på avdelningen men om en månad går en kvinna i pension så då får jag lov att ta hennes rum.

Det kändes dock som att jag var där på nåder. Jag kom på mig själv att liksom "leta" efter Stella. Jag kollade ner på golvet och det kändes som att något fattades mig. Flera gånger. Men när jag insåg att jag faktiskt bara har mig själv att sköta, var det en riktigt skön känsla. Lite av en frihetskänsla.

Så att jag fick en hel pärm med uppdrag som skulle kunna täcka 20 mans jobb gjorde inte så mycket. Jag har tid på mig och jag gillar ju att jobba. Bara allt administrativt kommer igång med. Det tar nog några dagar (eller veckor?) innan skärm osv kommer.

Hur som helst. Dagen var helt klart trevlig. Den flög iväg. God lunch i matsalen blev det. Och alldeles för mycket kaffe.

Visst saknade jag mina barn, den traditionella öppna förskolan på måndagar och att ändå kunna göra vad jag vill när jag vill. (Med en viss reservation).

Men att äta i fred, tänka klart en hel tanke utan att bli avbruten, umgås med vuxna människor och att få använda mitt intellekt var efterlängtat det med!

Nu ska jag sova. Har förutom en hel arbetsdag även hunnit med ett trevligt föräldramöte på förskolan och ett även det trevligt styrelsemöte.

Puss och Kram

8 kommentarer:

Sandra sa...

Det blev ju en bra dag. Synd bara att ingen tänkt så långt som att ha saker redo till dig. Men, allt kan man inte få på en gång. Du fick ju ett konferensrum att sprida ut dig i. :)
Sov så gott inatt också.
Kram

Jennie sa...

Både du och Kiqi började jobba i dag:) Låter härligt att få sitta i lugn och ro med sitt kaffe och tänka klart en tanke, använda alla de små grå;) LYCKA TILL och hoppas din dator kommer snart...och ett kontor! Kram

Linda S sa...

Kan inte låta bli att undra vad det är för en chef, som inte har saker förberedda inför din återkomst?! Nåt så väsentligt som en dataplats liksom. Men konferensrummet lät ju inte helt fel, hoppas dina prylar kommer snabbt nu då! :) Låter ganska härligt med känslan att tänka klart en hel tanke osv. Jag har ett jobb där jag får skäll om tankarna uppenbart är nån annanstans än på det jag pysslar med där just då, och helst ska farten gå i 220 också. Så ditt jobb lät mycket behagligare!! :) Hoppas du kommer trivas med arbetslivet igen! kram!

Åsa sa...

Hej vännen!
Det lät rätt härligt ändå, det där med att jobba igen :). Skrattade lite åt "tänka klart en hel tanke" haha, det händer ju inte alltför ofta!
Hoppas resten av veckan flyter på fint den också!
Kram!

Sandra sa...

Du har fått tillbaka en award från mig. :)

Fina Matildas mamma sa...

Ja allt har sina för och nackdelar:-)

Jenny sa...

Hej Caroline!
Det lät ju som du fick en bra första dag på jobbet trots allt o ett helt konferensrum för dig själv:)

Ha en trevlig eftermiddag!

kram Jenny

Matilda sa...

Du är utmanad!