fredag 19 mars 2010

Sjukgymnastik

Nu har det gått en vecka sedan olyckan. Ja till och med en vecka och en dag. Konstigt. Känns som det gått max två dagar. Vart har tiden tagit vägen?

Jag kan ej sitta framför datorn så det är därför jag ej bloggar. Får ej sitta mer än typ två minuter i sträck. Då ökar smärtan i nacken, huvudet och ryggen.

Jag har i alla fall fått komma till sjukgymnasten för första gången idag. 1.5 h var jag där. Fick en noggrann genomgång av min kropp. Allt gicks igenom. Och sedan en låååång skön värmebehandling. Fick ligga med nacken i en konstig värmeskena och på en värmedyna och under varma filtar. Fantastiskt. Ljuvligt. Jag somnade.

Igår var jag även på vårdcentralen igen. Samma vc men en annan läkare. Hon fattade i alla fall att den medicin jag fått innan ej är tillräcklig. Så hon lade till en tablett. Och vips. Som trolleri. 20 min efter det att jag tagit en igår kväll var värken puts väck och jag sov nästan 11 h i natt. Och det känns idag. Mindre smärta faktiskt. Har till och med gått några gånger då jag ej tänkt på nacken och huvudet. Fast smärtan i ryggen har inte lättat något alls ännu. Men jag är otroligt glad för det lilla!!

Det tråkiga är att jag fått avdomningar i fingrar och armar. Tydligen ligger nerver i kläm då. Och det är pga svullnad i nacken och ryggen. Det ska ge med sig. Men det tar tid. Tills dess får jag äta mina tabletter till frukost lunch och middag. Och man blir inte särskilt hungrig på något annat. Fast jag har ätit ändå. Lite måste man äta för att orka vara mamma med.

Och mamma det är jag ju. Trots att jag har ont. Idag har vi vart och köpt en cykel till Leia. Och ny hjälm. Nu är hon för stor för sin lilla tvåhjuling så nu belv det en utan stödhjul. Vår stora tjej. Får se när hon lär sig och cykla. Och Stella har fått sin ettårspresent. Eller ja, vi har handlat den. En liten bil man kör inomhus. Med en sits som man kan öppna och lägga i grejer i. Och ett ryggstöd som en kan stå bakom och köra. Hon får den på torsdag då hon blir hela ett år! Vår tappra duktiga fina tjej!!

Jag har hunnit med två behandlingar hos naprapaten med. Han ger ström och massage. Och jag får ett stort hål i plånboken. Han är ju privat så att säga. Så jag får trappa ner på de behandlingarna nu när jag äntligen kommit in hos sjukgymnasten. Där gäller ju frikort.

Tack för alla fina blommor och kort från er där ute. Det värmer! Och inte minst kommentarerna. Jag blir lika glad varje gång.

Nu väntar jag otåligt på att få ta min tablett. Det ska bli skönt att vara smärtfri några timmar snart. Får dock bara ta den när jag ska sova.

Puss o Kram ha en fin helg

8 kommentarer:

Johanna sa...

Vad skönt att läsa att det går frammåt :)! Men jag tycker ändå att det är otroligt sorgligt att eran familj måste gå igenom ännu mer!!!

Köpte ni en 16 tum till Leia?

Hoppas ni får en trevlig helg!

wonderkarin sa...

Ja kul att höra att det går framåt och hoppas att svullnaden lägger sig så fort den kan.

Fina Matildas mamma sa...

Den där värmebehandlingen hade jag också velat ha, lät ju jättemysigt:-) Tur att du fick en annan läkare så du kan få vara mer smärtfri. Att få sova gör ju stor skillnad!

Anna sa...

Skönt att du fick en annan läkare den här gången, var det Helena nu eller? Skönt också att höra att det ändå går åt rätt håll, om än långsamt och med komplkikationerna av svullnaden och nerverna i kläm. Hoppas det fortsätter på det här spåret nu och att du får tillbaka mer och mer ork utan smärta.

KRAM!

Jennie sa...

Kämpa på Caroline:)Det låter jättejobbigt, men du ska se att det blir bättre! Förstår att du inte kan blogga, men saknar din text. Å, nu är det snart Stellas tur att fylla 1, ja!!! Om jag skulle glömma är det lika bra jag säger det nu med en gång ETT STORT GRATTIS TILL er modiga, duktiga och fina lilla Stella, hoppas hennes nästkommande år i livet inte blir så jobbiga som detta första varit. Hon förtjänar att få vara smärtfri nu och må bra. Jag tycker det ska bli så oerhört kul att se er igen den 25/4. Kramar

Åsa sa...

Vad duktig du är gumman! Fortsätt kämpa!
Känns så orättvist att detta drabbar dig och din familj! Hoppas det fortsätter åt rätt håll nu så att det onda försvinner!
Jag tänker på er!
Kram!

Maria sa...

Hej!Så skönt att det börjar gå åt rätt håll. Håll i! detta ska gå vägen! Tror på dig!Tänk vad världen skulle vara mycket enklare om man träffade på förstående och hjälpsamma människor på en gång... Fint att du äntligen verkar ha kommit i goda händer.

Härligt att cykelsesongen snart är här. Ebba pratar om att vi ska cykla varje dag nu. Men än har jag inte lagt skidorna på hyllan. Skall arrangera ulaloppet för barnen på lørdag, bara inte snön försvinner.....
Du är fantastisk!
Kram kram kram kram


Kram kram kram

Malin - Mamma till h-barn sa...

Längesedan, hur går det med dig? Tänker på dig!
Många kramar,
Malin