tisdag 12 juni 2012

Sommaravslutning på förskolan

Det har varit mulet mest hela dagen. Jag och Ebbe har varit iväg och bytt däck på bilen. Jo, för inte kommer det någon mer snö nu? Tiden eller orken att fixa det innan har verkligen inte funnits! Och som tur är kör vi med dubbfria vinterdäck. Men det var ju inte det jag skulle prata om idag.

Nej, för efter lunch sprack det minsann upp och den efterlängtade solen tittade fram. Och på barnens förskola höll de på som bäst med förberedelserna inför det kommande sommarkaffet. Det är förskolans sommaravslutning och höjdpunkten för terminen, tycker jag. Våra små godingar har övat in stämningsfulla sommarvisor och till och med en psalm har de lyckats lära sig.

Det var ett förväntansfullt gäng föräldrar, mor-och farföräldrar, syskon och andra glada som satt på gräset och såg de små Senapskornen traska fram till den gröninlindande sommar-scenen, iförda sina allra somrigaste klädesplagg och sjungandes Idas sommarvisa. De flesta stod snällt på scenen och sjöng som fröken sa, i alla fall till en början. Någon pojke tyckte dock att det var mer spännande att hoppa upp och ner eller busa lite med de som stod jämte. Vi fick lyssna till en uppsjö av inövade sommarvisor men även sånger som var förknippade till vårens tema, vatten. Och till och med några experiment bjöd samlingen på! Fantastiskt trevligt!

Efteråt bjöds det på egenbakad jordgubbstårta med kaffe och saft. Hur gott som helst! Och de barnen som slutade förskolan för gott, ja Leia och hennes tre kompisar, fick var sin pärm fröken satt ihop med foton på dem, tagna under dessa fem åren. Och även teckningar Leia gjort, satt i pärmen. Som gåva fick de en vacker bok. 

Och jag tänker att hur fort har inte dessa fem år gått? Tänk att jag snart har en skoltjej. 

Helt fantastiskt! Nu får ni njuta av lite sommarfoton!


Här traskar hela barnaskaran fram till scenen.

barnen står än så länge fint på scenen som är utsmyckad så här fint. Och till och med trädet har de klätt!

Leia och Elliot utför ett experiment!

 
Med gåvorna från förskolan!


Stella och farfar.

Liten och söt!
 
Även lillebror fick vara sommarfin med ny keps och kostymbyxor!

Jag och Ebbe.

Puss och Kram

6 kommentarer:

Sandra R sa...

Så fint! Jag blir alldeles rörd av det du skriver. Barnens sång, experiment, sommarväder och god fika. Om en vecka har vi sommaravslutning/midsommarfest och då ser jag fram emot att få sonens pärm med hem. Tänk att våra första blivit så stora att det ska börja i skolan. Har det redan gått sex år?
Flickorna är ursöta i sina fina klänningar och jag gillar verkligen lillebrors nya keps. :)
Kramar i massor!!!

Anonym sa...

Åh! Vad fina kort!
Vad härligt somriga ni är!
Spännande för Leia "stora tjejen" med ny skola till hösten :D
Hoppas att vi ses snart, saknnar er allihopa! Kram syster

till-vidas-ara sa...

underbart! blir alltid alldeles rörd av sådana bilder och ord om våra små..ojoj, och tänker när min Lille ska börja gå (känns för tidigt nu) och hur fort det går som sagt. vad fina ni är..allihopa ***
och tack för dina ord! hit har sommaren kommit nu..Äntligen !

kramar Lycke

Jennie sa...

Barnen är jättefina Caroline, men jag skulle vilja nämna att du är jättefin:) Ser då inte ut som du födde barn för ett par månader sedan!!! Du ser fräsch och utvilad ut. Underbar dag, ja tänk att Leia är en skoltjej snart...inte klokt!! Åren bara flyger i väg vare sig vi vill eller inte.

Den där bilden på Stella och farfar bara lyser kärlek, fin!

Så fin sommarkeps Ebbe fick!!

Ha nu ett fint sommaruppehåll med barnen och njuuuut av er lediga tid... Så gott det går med tre busfrön, hihi;) KRAM finaste du

Jenny sa...

Hej Vännen,
Vilka härliga bilder från avslutningen!
Vad fina de är dina tjejer! (o Ebbe oxå förstås, coola byxor:))

Imorgon har Peter o jag tagit ledigt, vi ska på Tindras skolavslutning, sedan ska vi överraska henne med ett Lisebergsbesök:)

Ha det gott,

Kraam Jenny

Anneli sa...

Åh vad härligt det låter och ser ut! De är så söta och fina dina barn.
Jag hoppas att ni får en helt underbar skön och avkopplande sommar.
Kramar!