måndag 4 juni 2012

Dop för kusinen Alexander

Igår var det dags för barnens minsta kusin, Alexander sex månader, att döpas. Själva dopet och själva festen var på Malins restaurang, River café.  Det är verkligen en perfekt plats för festligheter med ett underbart läge precis vid vattnet. Maten var ingen direkt typisk dopmat, de bjöd nämligen på skaldjursbuffé, dvs räkor och kräftor för min del då. (Plus lite annat som jag har lite svårt att identifiera då vi inte är några typiska skaldjursmänniskor eftersom Tias inte äter skaldjur). Lyxigt och väldigt gott i alla fall. Barnen fick dock pannkakor med sylt, grädde och färska jordgubbar, som vi vuxna också fick smaka av! Så på min tallrik trängdes räkor, kräftor, pannkakor och en baguett. Till det serverades vin, öl, vatten eller läsk!

Och detta var nog familjen Sweeties första gemensamma fest vi gick på och så här i efterhand kan jag konstatera att med tre barn, var av en är en baby som helammas, tar allt väldigt lång tid! Inte minst förberedelserna! 

Vi började fixa i ordning oss vid nio tiden på morgonen, efter det att frukosten var klar, och jag tänkte att vi ordnar allt först och sedan får barnen leka den tid som är över. Vi skulle åka hemifrån vid kvart i ett. Och när tror ni vi var klara? Jo precis kvar i ett. Då hade jag alltså hållit på med allt och inget inför detta dopet, som inte ens var vårt eget, i fyra hela timmar. Vilket får mig att nervöst ställa frågan, HUR ska vi fixa vårt eget dop, om sex veckor, då det är redan tio på förmiddagen och vi dessutom ska hålla i själva lunchen och fikat efteråt själva? 

Det känns ju nästan som en omöjlighet!

Eller så får man prioritera bort vissa moment. Så som att duscha alla samma dag. Fast den saken löser ju sig själv eftersom vi inte ens har rinnande vatten på torpet så ska de tvätta sig får det bli ett dopp i sjön. Måla alla tjejers naglar kanske inte är helt nödvändigt heller? Sedan hoppas jag på att våra kära familjer även hjälper oss! 

Hur som helst, nedan ser ni de fantastiska doptårtorna, Malin och Martin och så själva dop-ceremonin. Alexander skötte sig som en liten prins och allt var väldigt trevligt!
Klänningarna tjejerna hade köpte ju jag på Mini Shop tidigt i våras, och dessa ska de naturligtvis även ha på Ebbes dop i sommar! Visst är de ljuvliga?
Som ni ser är bloggen under ombearbetning! Både själva lay outen och hur bredderana med mera ska vara. Jag vill ha en tillräckligt bred mall, så att jag kan ha stora bilder. Vi får se om jag får till det...

Puss och Kram

2 kommentarer:

Sandra R sa...

Hej, vännen!
Vad roligt att invänta en ny layout hos dig. Jag gillar redan typsnittet, har tittat på det till min. Jag håller också med om att större bilder är bra, inte alltid man vill klicka upp små bilder.
Fotona är jättefina! Den nedersta, på Stella, är fantastisk. Jag tänkte på det redan när du la upp den på FB. Ljuset, den lilla ryggen och allt det fina i hamnen.
Pust, ni kommer att få kliva upp i ottan inför dopet. Men, sen är det över. Och bra förberedelser kommer att göra mycket.
Vad gott med skaldjursbuffé till er vuxna och pankisar till barnen. Helt i min smak!
Massor med kramar till dig, min fina vän som jag längtar efter att få träffa.

Jennie sa...

Jättefina bilder, gillar den på dig och tjejerna:) Fast den på Stella vid hamnen är också kanonfin! Deras klänningar är supersöta, riktiga festklänningar.
Va konstigt, jag skrev en kommentar på inlägget ovan men fick till svar att skribenten var tvungen att godkänna först...det var inga problem att lämna kommentar till det sista inlägget du skrev...
Kram och nu ska det bli spännande och se om detta inlägg accepteras