lördag 9 juni 2012

Är mitt liv inte mer glamoröst än så?

Det är lördag och jag har vart själv med barnen idag. T har vart iväg sedan igår eftermiddag på roligheter, vilket jag verkligen unnar honom! Men det betyder ju inte att det är super-enkelt att rodda tre barn och ett hem själv, när en liten mest vill hänga i bröstet eller i famnen. Visst det funkar bra men det känns som att det enda jag gjort i ett dygn är att mata barn, trösta barn, byta blöja på barn, laga mat, mata barn, diska, plocka undan, trösta barn, mata barn och så vidare! Ingen paus alls!

Jag har dock klämt in lite pyssel med att fixa dopinbjudningarna med! En minut här fem minuter där. Innan någon ropar på mig. Igen. För det gör de, mina trollungar. De vill ha vatten. De har ramlat och vill ha tröst. De ska kissa. Hämta leksaker som de drar ut. De vill ha det ena än det andra.

Och så här såg Stella ut idag när hon kom in. Tunikan är nyinköpt. Så tack för Vanisch. Eller galltvål,  som också funkar lika bra fast inte kliar lika mycket om det råkar komma på händerna!
Nåväl. Idag hoppas jag att det är något annat än fotboll eller "Macken" på tv! För igår kväll när jag alltså satt här själv i soffan (nåväl jag hade så klart Ebbe vaggandes i knät), var det nämligen fotboll på 2/3 kanaler och den gamla serien "Macken" på den tredje kanalen.

Vilket får mig att ställa frågan, är mitt liv inte mer glamoröst än så?

Puss och Kram

4 kommentarer:

Sandra R sa...

:) Det ljuva livet som småbarnsförälder. Jag känner att alla mina dagar ser ut så. Sen får jag frispel och gråter en skvätt eller svär och gormar en dag för att därefter inse hur fantastiskt allt egentligen, EgEnTlIgEn, är! :D
Fotboll är hett här hemma nu. Maken vill se alla matcher och blev sur för att jag ville se film. "Då går jag väl upp och ser på tv." Jaha, kul att du vill dela mitt tv-intresse för en lördagkväll. Att bara sitta tillsammans...
Livet som småbarnsförälder är inte glamouröst. Inte på det sätt som vi en gång var vana vid. Nu är det glamm att duscha länge, ta en fika på stan utan barn, att läsa en tidning eller vila öronen en timme. Ett nytt liv, många nya kärlekar.
Stor kram till en fin kvinna!

Jennie sa...

Som Sandra säger, det där glamorösa livet som vi en gång kände det är sedan några år sedan förbi...men något så mycket större har ersatt det - kärleken till ett barn. Eller till flera, som i ditt fall:)Det måste va skitjobbigt att bli lämnad ett dygn eller mer med tre busfrön som alla pockar på sin mammas bekräftelse och uppmärksamhet, så jag förstår dig och ditt resonemang. Se bara till att du får samma frihet som Tias får;)

Har ni också bara tre kanaler? Samma här! Vi hade en uppsjö kanaler genom Telia när jag och Per bodde ihop...men han var den enda som hade behovet av alla de kanalerna så jag sa upp dem ganska omgående när han flyttat ut:) Jag tittar hellre på en film än och ser på teve...nyheterna ser jag i och för sig....men fyrans nyheter duger bra till mig! Sedan läser jag dagstidningarna i mobilen och ibland även Aftonbladet. På dagarna är det Bolibompa som går på teven här om vi är hemma!

Härligt att du äntligen börjar bli klar med dopinbjudningarna, de ser jättefina ut:)Det är alltid mycket trixande och fixande inför ett dop. Lovas inbjudningskort löste jag dock på ett enkelt sätt i datorn.

Det bästa med Lovas dop, det som jag i efterhand är mest nöjd med, var att jag klippte till små rosa lappar i form av ett hjärta där alla gästerna fick skriva en varsin hälsning till Lova:) Sedan köpte jag en fin minnesask till alla korten och så ska Lova få dem när hon blir gammal nog att uppskatta dem! Ett tips!

Haha, åh va jag skrattade när jag såg hur Stella smutsat ner sig (på instagram) och så den där nöjda, glada minen..hoppas du får tunikan ren igen...den var jättesöt!

Kram Kram

Jeanette sa...

Jadu, inte så glamouröst alla gånger men bra ändå! En låååång semester längtar jag efter. Kram!

till-vidas-ara sa...

kan verkligen känna igen mig :) med mannen som inte kommer hem förrän klockan 6 (och åker klockan sex) blir det både morgon pass, dagpass o kvällspass..! dock är ju mina stora små lite större. glamouren i vardagen kan vara lite långt borta ibland. särskilt om dagssömnen krånglar för Liten ;)

kramar Lycke