torsdag 1 mars 2012

Mer shopping!

Jag fortsätter på mitt shoppingtema!

Jo men det är helt klart så att jag känner lite av en stress att "fixa" grejer innan babyn kommer. Så idag åkte jag och Leia och köpte vårskor till henne. Vi hittade ett par jätte-fina röda gympadojor från Kavat. Orsaken att jag valde Kavat i år som är lite dyrare, är att de lite nättare gympadojorna från förra året inte ens höll 10 v innan det var hål framme i tån. Så de tog in vatten. Och jag orkar inte köpa två par liknande sko i vår/sommar, roligare att handla sandaler och kanske tunnare tygskor sedan då.

Så dessa skorna blev det. Och de är skitsnygga på, mycket finare än på bilden!Vidare har jag lyxat till det och handlat två skjortor till mig, mega-stora så jag hoppas jag kan ha dem liksom efter förlossnignen fast innan jag blir av med degmagen och alltså behöver något stort. Dock är jag SJUKT trött på alla gravidkläder jag har, som ni nog förstår, så något vårigt i glada färger var ett måste. Mina skjortor kommer från Lindex så det var bra pris. Och det behöver det ju vara om man handlar kläder i en mellanstorlek man hoppas på att bli av med så snabbt som möjligt!

Hur brukar/brukade ni göra när ni var förlösta? Vänta in era vanliga kläder, boende i gravidkläderna, eller handla något i en större stl som ni sedan efter en tid ej kan ha? eller ni kanske är av den modellen som kommer i era vanliga kläder någon vecka efter förlossningen?

Ja sådan är ITNE jag kan jag lova. Som snittad och med svår foglossning kan man oftast knappt röra på sig de två första veckorna, och ont i fogarna har jag haft i hela ett år efteråt båda gångerna. Och har varit tvungen att ha ett hårt träningsprogram hos sjukgymnast för att bli av med det. Men denna gången kan jag köra övningarna själv hemma, har ju kvar programmet :-)

Kram kram

4 kommentarer:

Johanna sa...

Åh vilka söta skor!
Har köpt superfina skor till lillkillen via amazon.co.uk med tåkappa på så att han kan krypa i dom.

Ang kläder efter förlossning:
Jag är ett fetto men med smal midja från start så konstigt nog kom jag i en del kläder redan dagar efter förlossningen och de flesta av mina vanliga kläder ett par veckor efter förlossningen. Undantaget mina fina kjolar som satt som en smäck i midjan innan. Vissa av dom kan jag fortfarande inte ha över ett år senare, degen på magen verkar inte vilja försvinna.

Sandra R sa...

Skorna vet du redan att jag gillar. :)

Jag har haft turen att vara tillbaka i min vanliga storlek efter två veckor (båda gångerna), bortsett från brösten. Gravidkläderna ville jag verkligen bli av med direkt efter förlossningarna men vissa var bättre än att köpa nya som ändå inte skulle passa sen. Hade jag haft bättre ekonomi hade jag nog kunnat tänka mig att köpa några mellanplagg.

Hoppas att bebis snor lite av din vikt nu i slutet och att h*n äter upp resten via mjölken. :)

Kram!

Linda S sa...

Jag är tvärtom, hellre flera billiga ar än ett enda par som är dyra. Samma sak med kläder till mig själv.. hellre flera billiga att växla mellan, än en enda dyr tröja! MEN jag tror att jag "är sån" pga att jag inte haft en vettig inkomst en längre tid på jättelänge. Bara korta jobb. Vrider man på slantarna de flesta månadervså är det lättare att köpa billiga skor då och då, än ett par dyra som klumpsumma. Men det stör mig inte. :) Bara en förklaring till varör jag inte gör som du. :) Jättefina skor du shoppat, skönt med kvalitet också! Det är ju som du säger, det slits när det ska lekas i dem i stort sett varje dag! Jag är glad att bobycar-åldern är över (nåja, men det är inte lika intensivt som förut), för dra på attan vad stövlar och skor det gick åt då!

Gravidkläder efter förlossningen.. ja, jo.. men mest såna som inte var uppenbara gravidplagg. Jag köpte mellanstorlek på rea, aldrig nåt dyrt, eftersom det är just mellanplagg. Gravidplaggen var jag så sjukt less på, så det var ksoj att få köpa nyt även omd et var en mellanstorlek. Jag förstår dig! Men gravidbrallor hade jag ett tag efter, det syntes ju inte att det var såna, det var roligare att lägga pengarna på överdelar då. En ny överdel får mig att känna mig fräschare än en ny underdel. Faktiskt :) Sen köpte jag nog en kjol med resår i midjan också, så jag kunde ha den både som tjockis och vartefter jag smalnade. Det var ett himla bra plagg! :) Shoppa på!! :)

kram!

Jennie sa...

Vilka fina skor Leia har fått:) Kavat funkar i alla väder! Jag är precis som du, jag blev då inte av med något fett efter förlossningen...neeeejdå...utan har faktiskt kläder som jag aldrig har kommit i igen (nerpackade numera för att jag ska slippa se dem;))Jag har fått köpa mycket nytt efter förlossningen. Jag gjorde så att jag handlade nytt i större storlekar direkt efter förlossningen för jag nästan kräktes på mina gravid-kläder som jag gått i nio månader med.
Jag vet att jag gick med barnvagnen till Gina Tricot och storshoppade tights, stora t-shirts och klänningar när Lova bara var några veckor gammal;) Problemet med stort P kom ju sedan när jag skulle ha något fint till min systers flickas dop (bara veckor efter min förlossning) och letade mig sönder och samman efter en klänning som inte avslöjade för mycket av mina nya depåer;) Usch, vilken pärs det var...det slutade med en marinblå kreation från MQ. Den var väl ok, tror jag! Kram