torsdag 15 mars 2012

Hjärtekatten säger snart tack och adjö!

Jag tror ingen av er missat det fantastiska projektet "Hjärtekatten" som två mammor, Susanne och Therese, som jag lärde känna när jag väntade Stella i magen, drog igång. Nu har detta ideella projekt Hjärtekatten snart pågått under ett helt år och engagemanget från människor runt om i landet har varit helt fantastiskt!

Med hjälp av sociala medier och hårt arbete lyckades tjejerna sprida budskapet så fanatiskt att ingen som gillar att virka, inte visste vad en hjärtekatt var. Och allt ifrån människor som inte kunde virka som bidrog med pengar till material, till affärer som gav rabatt på garn man köpte för att just virka hjärtekatter, och givetvis alla killar och tjejer där ute som faktiskt virkat dessa 1281 katter som vi idag fått ihop, och vi som hjälpt till med det praktiska och administrativa genom att ta emot katter på posten, numrera och märka dem, och sedan skjutsa iväg dem till barnsjukhuset, har gjort ett fantastiskt jobb!

Jag är så otroligt imponerad och stolt över alla.

Det jag gjort då är helt enkelt att min adress stått som mottagare av hjärtekatter och jag har alltså tagit emot katter på posten. Sedan har jag fotat dem och lagt upp dem på bloggen och på hjärtekattens sida på facebook. Och sedan fått iväg dem på något sätt till barnsjukhuset.

Men alla goda ting har ett slut, och där är vi nu. Vi som jobbar ideellt med detta har väldigt mycket annat också som tar tid och plats i livet. Jag ska ju ha en baby om 2.5 veckor. Och därtill har jag, med två barn sedan innan plus en nackskada, dessvärre ingen ork eller tid över till detta fina projekt. Och Therese är sorgligt nog allvarligt sjuk i en ovanlig sjukdom som hon kämpar fanatiskt mot! Och Susanne ska också ha en baby med allt vad det innebär.

Alltså levererade jag idag till barnsjukhuset här i Göteborg, mina sista hjärtekatter som jag hade hemma. Och det kändes både vemodigt och skönt!

Det jag önskar mest av allt är att någon vänlig, engagerad människa som inte är så hårt belastade som vi, ville ta över det administrativa med projektet. I annat fall hoppas jag på att avdelningen på DSBUS tar emot katterna själva. Vi håller just nu på att kolla på det.

Och här kommer några fina katt-bilder och en bild på dagens leverans från mig och Susanne.


Puss och Kram

4 kommentarer:

Thessan sa...

Tack så mycket. Hjärtekatten har varit ett underbart projekt!

Sandra R sa...

Ni är fantastiska!

till-vidas-ara sa...

Vilka underbara katter. jag blir alldeles tårögd av erat fina arbete. Tänk att det är så kort tid kvar för dig...underbart och jag önskar massor med sol och glitter...***

kramar Lycke

Anonym sa...

Hej Caroline, jag läste om hjärtekatten för över ett halvt år sedan och ville så gärna engagera mig och vara med och virka, men tidsbristen är en ständig gäst i verkligheten.. Ni har varit/är fantastiska engagerade medmänniskor. Underbart att läsa och se de fina katterna. Ren glädje. Kram, Mia - 'grannen'