tisdag 20 mars 2012

Att tapetsera en gammal byrå

I lördags var jag och Stella på loppis. Vi var ute efter en byrå! Nu när vi får en liten baby i familjen behöver vi något att stoppa hens kläder i. Och vi kände inte riktigt för att lägga ut en 3000-4000 kr på en ny byrå när vi håller på att inreda hallen för fullt.

Och vilken tur vi hade. För det första jag sprang på var just en byrå. Men dumma mig glömde fota den. Så det enda jag har att bjuda på är bilder när vi redan börjat måla om den. Den var rätt så mörkbrun från början, inte särskilt fin. Men jag hoppas att resultatet blir desto bättre. Vi målar den i en färg vi redan hade hemma, för att slippa lägga pengar på det med. Denna färgen är Stellas nya konsoler målade i, och den passar in både i Leias och Stellas rum. Och byrån kommer att stå just i Leias rum. Det enda stället som har plats. Utan att det blir för trångt. Och så får vi flytta ner det lilla bordet med pippihuset på. Ner till undervåningen. Men det blev bra det med. Och Leia som alltid är världens snällaste protesterade inte det minsta när hennes pippi-hus byttes ut mot en byrå.

MEN, nu återstår det svåraste. Att hitta en tapet att tapetsera fronterna på lådorna med. Och eftersom de är så pass långa behöver vi en tapet med ett mönster som fungerar på tvären. Det vill säga att läggas ned. Och det var inte det lättaste.

Helst vill jag ha något gult, rosa eller rött. Så ni där ute, har ni någon stuvbit över, behöver en meter gånger en meter (alltså får jag klippa flera på tvären, lådorna är ca 19 cm höga), hör gärna av er till mig!!!

Mönstret kan alltså inte vara något som föreställer något, för jag vill inte gärna ha elefanter, luftballonger eller små hus på tvären. ;-)

Och här kommer två bilder, en där byrån är grund-målad och där den fått sitt första lager med färg. Nu ska den målas en gång till, plus att alla lådor ska fixas!

Och i bakgrunden ser ni vår färdiga vackra hall, men jag lovar, mer före-efter bilder därifrån kommer.... Jag ska bara orka fota...Puss och Kram

3 kommentarer:

Linda S sa...

Det blir jättefint!! Hoppas du hittar en tapet som funkar! :)

Anneli sa...

Spännande! Du är så kreativ.
Hoppas att allt är bra med dig, bebisen och familjen.
Kram!

Isacs Mamma sa...

Hej!
jag hoppas du får en fin Söndag!
Du!?
jag undrar om du skulle vilja besvara min fråga( om du inte redan gjort de) ang vänskap i min blogg?
Du finner den på direktlänk: http://isacsmamma.blogg.se/2012/march/vanskap.html

Alla tycker vi så olika!
Ha Det Bra! Kram