söndag 18 december 2011

Uppmärksamhet och julkort!

Jag måste erkänna att jag hade rätt bråttom ut till affären igår för att handla mig ett exemplar av Expressen. Och jag hann inte ens ut ur affären innan jag hade kollat och läst artikeln. För nervös var jag, Trots att jag fått läst texten innan och trots att de talat om vilket foto de valde så vet man ju inte säkert... Hur allt framstår och hur det blir i slutändan. Och jag är sannerligen inte van att få uppmärksamhet på det viset.

Men av cirka en halvtimmes intervju kom det med sisådär fyra meningar och de reportern valde att lyfta fram var ju ett av mina budskap, att det är ok att fuska. Med det mesta. Under jul. Och det som inte kom med var ju då att bara man umgås och har trevligt, är tillsammans, så kvittar ju resten. Egentligen!

Gårdagen var verkligen en lugn hemmadag. Jag hade väl en sisådär trettiofem julkort att fixa, vilka jag och Leia alltid gör själva, så platsen vid köksbordet var vår! Många julkort och mycket pauser blev det. Och fotona vi har i år är delvis tagna av Expressens fotograf. Fast vissa foton är bara på barnen och de tog jag ju själv då. Jag tycker att det är så trevligt att klistra in ett juligt foto på barnen i julkorten vi själva gör. Och jag vet att många i släkten tycker om att få dem.

I morgon lägger jag ut bildserien som fotografen från Expressen tog. Ljuset och djupet i bilderna är helt annat än de jag lyckas ta med min egna systemkamera som var si sådär fem gånger mindre än hans...

Och idag kom det ett rart samtal från en okänd 75-åring pensionär i Göteborg som ursäktade sig att han ringde men han ville bara säga att jag hade såå fina tjejer och att han tyckte bilden var så fin. Och att hans egna barnbarn bodde i Schweiz och att han saknade dem så när han såg mina goa tjejer. Han sa att "de är ju så söta så man vill lägga dem på smörgåsen och äta upp dem" varpå han skrattade gott. Han sa att han var ensam under jul och önskade oss en god jul. Ja det var nästan så att jag bjöd hem honom till oss under jul.

För ensamheten skaver ända in i själen! Och gör ont!

Puss och Kram

5 kommentarer:

Anonym sa...

Fina julkort! :)
Vi som brukar vara med o pyssla.
Men idag har vi sprungit på knalleland efter julklappar. Barnen har lekt med kompisar.
Saknar er. Puss & kram syrran <3

Jennie sa...

Jag köpte minsann en Expressen och jag tyckte ni var så himla söta alla tre! Förstår att ni använder bilden som julkort! Ska bli kul att se alla sen. Ååå ja, du skulle ha bjudit in farbrorn som ringde till er i jul! Har du kvar hans nummer? Det hade ju varit så fint om ni gjorde det! Härligt att Leia hjälper till med korten, hon ser ut att må bättre nu, eller?

Och du, det är ok att fuska! Helt klart... Barnen är viktigast, inte städet! Stöda kan man göra i månad 3 och 8 också, det går alldeles utmärkt!

Kram på er när vi nu går in i julveckan

Sandra R sa...

Det var minsann inte bara du som hade bråttom till affären för att få tag på tidningen. :) Jag letade reda på artikeln när maken tankade bilen.

Vad roligt att ni gör era egna julkort så pyssliga. Jag fotar barnen och redigerar bilden innan jag väljer ut en färdig mall från ett fotoföretag. :D Tadaa!

Vilken go gubbe som ringde och verkligen uppmärksammade er. Hoppas han får en fin jul.

Kram

Linda S sa...

Vad fina julkort! Ni är duktiga! :)
Rar farbror som ringde.
Synd att expressen tog bort ett så viktigt budskap.. för jag håller med dig, att så länge man är tillsammans och har det bra och en fin gemenskap, så toppar det allt.

Anneli sa...

Vad roligt att vara med i tidningen och vilka fina bilder på dig och dina sötnosar :) Kram!