söndag 3 juli 2011

Torpaliv och Loppis

Förra veckan var vi en snabb sväng på torpet. Egentligen hann vi inte med det då vi egentligen skulle vara hemma och fixa inför det stora barnkalaset och släktkalaset dagen efter. Men med tanke på att vi inte klippt gräset där sedan i maj (början av maj) var vi så illa tvungna. Och det var sannerligen högt gräs. Gick till knäna. Phu, säger jag! Vi fick klippa allt två gånger (ja ja, vi och vi, Tias klippe då) och kratta allt två gånger, tre dagar tog det. Och Leia var helt fantastisk på att kratta gräs, lägga det i korgen och bära iväg det till skogen.

På torpet har vi inget rinnande vatten. Och inget badrum då alltså. Så Stellas lavemang ger vi helst utomhus. Och säg den som inte kan göra flera saker samtidigt? Till vår stora besvikelse var kaffet på torpet slut. Det var inte med i planerna så när det var lunchdags efter första natten hade två båda riktigt ont i huvudet. Eftersom närmaste affär är två mil bort är det inte så att man bara sticker och handlar. Men som tur var stötte vi på världens trevligaste bybor som höll på att fixa och dona på byns loppis. Och inte nog med att vi fick hembakt fika plus kaffe för 10 kr per person, vi fick handla ett helt oöppnat kaffepaket samt smygshoppa på loppisen med, trots att den egentligen inte var öppen. Nedan ser ni fynden, underbart! Jag har letat efter en "prylhylla" i flera år, hundra kr gav jag för den. Och spegeln som är helt bedårande enligt min smak, kostade trettio kronor. Det är andra priser än de jag är vana vid på loppisar i Göteborg! Jag hittade även en ljuvlig byrå men den tar jag en annan gång. Och det är inte på alla loppisar man får handla på krita!


Puss och Kram

3 kommentarer:

Sandra R sa...

Lantligt mysigt. Att fixa kaffe på det sättet, tjuvstarta en loppis, klippa gräs som lever eget liv. <3 Det är underbart!
Jag hoppas att ni får det trevligt på ALV. Jag har hört/sett förkortningen tidigare men det ligger inte i minnet - förrän nu. :)

Kram till dig, fina Carro.

Jennie sa...

Hahaha sötisen Stella på pottan med napp i mun, underbart foto!!! Jag gillar dina fynd, speciellt prylhyllan. Ska den målas om?
Nej, spegeln är superläcker den med! Den hade väl passat på torpet?
Hoppas ni har en störtskön semester:)
Kramar från oss i Skåne

Linda S sa...

härliga bilder, särskilt pottbilden :) hihi! Fina saker du fyndat, och så bra allt löste sig med kaffet :) kram!