söndag 17 juli 2011

Sweeties födelsedag, loppisfynd och mer foton

Idag är det faktiskt ingen vanlig dag, nej för idag är det sweeties födelsedag. Grattis min älskling! Och jag kan meddela er att det var en besviken man jag vaknade till vid kvart i tio. Han hade nog förväntat sig uppvaktning på sängen med tårta och paket, eller åtminstone en macka och en kopp kaffe, och det hade jag gärna gett honom! Men, jag hade ju så förtvivlat ont i nacken igår kväll. Så jag bestämde mig för att sova tills jag vaknade och inte ställa klockan. Det vill säga lyssna på kroppen. Och det hjälpte, för idag har nacken vart betydligt bättre. På bekostnad av uppvaktning på sängen då...

När barnen och Tias var iväg för att handla födelsedagspresent till honom från oss, passade jag på att packa upp från Skåneresan och tvätta och plocka undan. Nu är den inhandlade gamla jordglopen på plats, likaså vasen och fatet som står på våra nya sideboards i teak. Och den lilla söta byrån uppe i hallen är på plats, med Stellas kläder omsorgsfullt vikna i, vilket är ett enormt lyft från att ha förvarat halva hennes garderob i en blå ikeakasse stående bredvid den gamla byrån. Även skrivbordet är på plats och det står i vårt sovrum, och de nya iittala-glasen är diskade och placerade i köksskåpet. Kaffekopparna likaså. En tavla har jag ställt på tavellisten i köket, den har ett lekfullt barnsligt motiv som jag gillar mycket, och de två tavlorna Tias valde är upphängda i hallen på övervåningen. Fast den (hallen) är inte renoverad ännu, utan har fortfarande sitt tråkiga spänntak från 70-talet och plastmattan på golvet. Och bruna dörrkarmar i plast, usch och fy så mycket gräsligt det har funnits på det glada 70-talet. Men om man tänker sig vitmålat trägolv, en färgglad gärna blommig tapet a la Josef Frank eller i liknande stil, nya dörrar och dörrkarmar (vita) och höga listor på golvet, och vitt gipstak, så kommer de nyfunna möblerna och tavlorna komma till sin rätt. Och även den svart-rosa-randiga trasmattan för ynka 70 kr ligger på Stellas gråmålade trägolv. Den passar perfekt till hennes handvirkade överkast (svarta och rosa mormorsrutor).

Vi har med andra ord ett mer ombonat hem just nu. Med allt fint vi fått med oss från Skåne. Hurra!

Igår var sista dagen att lämna in bidrag till Icakurirens novelltävlning och det ska bli spännande att läsa vinnar-novellen. Jag skrev ju min första (och enda) novell just till den tävlingen, men förväntar mig absolut ingen respons. Den var ingen vinnarnovell men lite trevlig läsning hoppas jag på att den ger dem som läser. Och så småningom när jag publicerar den för er. Fårnog dock vänta några veckor av tja- praktiska skäl. Kanske inte så smart att publicera något som är med i en tävling innan tävlingen är över?

Här följer mer Skånefoton, närmare bestämt Mölle. Vid fotona tagna i skymningen från altanen har jag använt min systemkamera från Sony, och ett teleobjektiv. De andra är tagna med vanliga objektivet. Detta var en kväll nere i hamnen.Hamnen i Mölle.
Här ser ni Leia åka inlines.
Och Stella strosar runt.

På kvällen i Mölle.


Sweetie tar en kall.

Nere i hamnen i Mölle.

Finaste systeryster...

...Som också hälsade på oss.

Busunge!


Vy från vår altan i Mölle,
ser ni dessa underbara Moln?

Ljuvliga skymning,
foto taget från altanen, vi ser himmel,
moln och berg i underbara kontraster!

Skymning

Fina Sverige, fina Skåne, fina Mölle!

Kramar till er fina!

5 kommentarer:

Sandra R sa...

Grattis till din Mattias! Inte kan han väl bli besviken för att inte få frukost på sängen? Då är han välkommen hem till oss, familjen som inte håller på sånt. :)
Vad kul med alla nya saker, utplacerade i hemmet. Jag har i detta nu fantiserat fram hur det blir och kommer att gapa stort när/om du visar bilderna.
Nästa gång du ska söderöver får du komma till denna delen av Skåne. Här är loppisprylarna riktigt billiga, fynda fynda.
Härliga bilder, jag ÄLSKAR de på molnen. Bilder mot himlen blir så mäktiga.
Ha en fin kväll. Många kramar. <3

Jenny sa...

Grattis till din "Sweetie" på födelsedagen!

Vilka vackra bilder från Mölle, nästa år ska jag oxå söka stuga där:)

Kraam Jenny

Jennie sa...

Grattis Mattias!Hoppas ni hade en bra dag! Hahahah, samma här...här blir det ingen frukost på sängen...endast när Lova fyller år! Att ge varandra en present däremot tycker jag hör till! Jag blir sur om jag inte får en av Per;) Vilka underbara foton, så himla fina, med dessa naturens egna färger. Mölle verkar underbart...trots att jag är skåning så har jag missat det. Testa också Kivik, Brösarps backar, naturresarvatet Forsakar (du kommer älska skåne ännu mer då) Åker du upp hit till norra delen så kan du se var BRIO började sin tillverkning en gång i tiden. Du kan shoppa i deras outlet och titta i deras museum. Det finns här i Osby. Sedan kan du ta bilen och åka tio minuter in i Småland, du kommer så till Sveriges första Ikea, där allt startade en gång! Du ska definitivt besöka Ystad också...stranden där!
Åhus är en annan pärla...ja, listan kan göras lång! Kram Jennie

Gitte sa...

Hahah, jag har också massor av foton på moln! Dessa underbara rofyllda moln oavsett hur de ser ut eller vilket (o-)väder de förebådar. När livet rusar på så tittar jag bara på molnen och kommer till ro igen :-)

Sandra R sa...

Hej!
Vi pratade lite om din inbjudan till torpet och överväger att acceptera. Ekonomin är skral men det är mest resan som kostar. Mat går att hålla nere kostnaderna på och skratt ger mycket. :)