onsdag 8 juni 2011

Om att skriva

Som ni nog vet så gillar jag ju att skriva. Men jag har verkligen inte skrivit särskilt mycket i mina dar. Och då menar jag som i böcker, noveller eller dikter. Dagbok har jag däremot skrivit i cirka tjugoåtta år. Fast det räknar jag inte.

Med hjälp av skrivpuff har jag ju nu kommit igång lite med skrivandet. För er som inte vet hur det funkar är det som så att man helt enkelt får ett ord varje dag och ska skriva något om det. En dikt. En kort text. Eller något längre. Och detta tycker jag är superroligt. Och alla får vara med. Så nu har jag (som ni nog sett här på bloggen) skrivit lite dikter och några korta texter. Förutom mina "vanlig" blogginlägg då.

Skrivpuff har även fört mig samman med andra människor som gillar att skriva. Bland annat har jag genom några lyckliga klick kommit i kontakt med denna fina bloggen. Trying to follow my dreams bjuder på härliga inlägg som ofta handlar om skrivandets process och allt där omkring. Vidare har jag tack vara ovanstående fina blogg fått vägledning till andra trevliga skrivarbloggar och andra sidor på nätet som ger inspiration inom ämnet. Det var även så jag ramlade över denna sidan. Som ni ser är det alltså icakuriren som anordnar en novelltävling. Och är inte det ett utmärkt tillfälle att ta steget fullt ut och skriva sin första novell? Det tyckte i alla fall jag igår. Så sagt och gjort. Efter några etapper av skrivande (jag tar mycket både korta och långa pauser för att vila axlar, nacke och rygg) var ett första utkast på min novell klar. 10 000 nedslag (inklusive alla mellanslag med mera) var siffran man skulle hålla sig inom och jag hamnade faktiskt exakt på den. Och detta är cirka tre sidor full text.

Och jag känner mig nu nöjd, jag har ju skrivit min första novell. Och jag räknar defenitivt inte med att vinna någon tävling. I så fall hade jag nog kontrolläst den lite noggrannare och låtit den vila några veckor. För inlämningsdatumet är ju inte förrän i mitten av juli. Men jag kände inte för att lägga mer tid på det, så jag skickade istället in den idag.

Och det känns faktiskt roligt. Visst, egentligen borde jag låtit den vila på datorn några dagar, för jag VET att man vid ett senare tillfälle säkert hade sett vissa områden som man kunde förbättra men som sagt, jag ville hellre få det gjort. Målet var ju trots allt att skriva min första novell.

Det ska bli roligt att vid ett senare tillfälle visa den för er, så kan ni ge mig lite feedback. För i ärlighetens namn kan den vara hur dålig som helst. Huvaligen!

Nu ska jag kolla klart på min film jag lånade på bibblan igår. Jag tog mig en rejäl middaslur idag så jag kan nog ändå inte sova om jag går och lägger mig nu. Och i morgon är det sommaravslutning på dagis. Jag längtar ihjäl mig!

Puss och Kram

6 kommentarer:

Anneli sa...

Vad gullig du är! Jag vet att du skriver fantastiskt bra och jag håller tummarna.
Kramar!

till-vidas-ara sa...

Visst är det härligt - skrivandet - gillar också och bloggen håller en igång när man annars inte skulle ta sig för! Läser gärna novellen din, spännande! och tack för fina ord. här är verkligen varmt nu..härligt, men mycket spring med vattenkannan :)
Många kramar Lycke

Mikaela sa...

Va roligt! Jag tror den är jättebra, hoppas vi snart får läsa novellen här. Lycka till.

Sandra R sa...

Först; Tusen tack för den fina kommentaren till morgonens inlägg. Jag blev jätteglad och har tänkt på den i omgångar under dagen. Vissa kommentarer är så givande. <3

Grattis till att ha fått iväg din första novell! Jag har skrivit en hel del, både noveller och sagor. Aldrig har de gått iväg till läsning eller tävlingar. Blir nog lite för osäker och sen låter jag dem ligga i en plastficka.

Ska kolla in länkarna du lagt ut. Stora kramar till dig, fina Carro!

Jennie sa...

Grattis till att ha lyckats få ihop din första novell:) Skit samma hur tävlingen går, vi som är trogna läsare av dina underbara/roliga/humörhöjande/inspirerande inlägg vill gärna ta del av den i alla fall:)
Jag hoppas din dröm en vacker dag slår in och att du får sitta på Bokhandeln och signera böcker;) Du är värd det Caroline
Kram Jennie

Linda S sa...

ser fram emot att läsa! Jag tycker också om att skriva,men noveller o dikter skrev jag mest i tonåren,sen kom jag av mig..