söndag 12 juni 2011

Helgen som vart...

Nu ligger familjen och sover. Uttröttade av helgens aktiviteter. Stella har vart på gott humör idag men gårdagen var en annan femma. Efter cirka tre timmar med konstanta envis-utbrott vart jag helt psykiskt utmattad. Fröken hade nog vaknat på fel sida. Vi säger det i alla fall. Och Leia klämde lillfingret i ytterdörren idag. Vad vore livet utan plåster tänker jag?

Och jag vill med ha plåster! Plåstra ihop de sår som svider. Kanske hade de tom behövs sys? Med dubbel tråd, för att inte gå upp, igen. Och igen. Och igen.

Jag läser gamla dagböcker om kvällarna. Och skrattar oftast gott. Det är ju ren lycka att läsa en åttaårings dagbok. Eller en tioåring. Och jag kan berätta för er att hästar och ridning var verkligen det allra viktigaste i livet då. Det jag ägnade min mesta tid åt. Så enkelt livet var då-när man var liten- men ändå inte. Och vilken förskräcklig fröken jag hade under mellanstadiet. Jag blir riktigt upprörd och förbannad när jag läser hur hon behandlade mig (och andra). En gång slängde hon ut mig ur klassrummet, helt obefogat. Fast jag verkade inte särskilt uppjagad över det då, när jag läser vidare i dagboken. Konstaterade rätt nonchalant att hon var dum i huvudet (som inte hade ork nog att ta reda på vad problemet var). Så var det liksom bra med den saken. (Ni vet det klassiska, någon bråkar och en annan får skulden). Vad tuff jag var, tänker jag.

I morgon är det sista veckan på dagis för barnen och jobb för T. Sedan har vi semester ihop. I sju veckor. Underbart! Fast jag får nog se till att masa mig iväg på sjukgymnastik ändå, emellanåt. Vill ju inte riskera att backa nu!!!

I morgon är det mindfullness kurs och sedan träning. Och så tänkte jag måla lite blommor- i akvarell- om jag orkar. Har ju trots allt ändå deltagit i en liten opretentiös målarkurs för några veckor sedan. Och eftersom den ska vara tre gånger (tre dagar) i höst måste jag ju öva lite. Och det är inte särskilt ansträngande att vifta lite med en pensel på ett vått papper. För så gör man faktiskt. Blöter hela pappret i förväg med en svamp. Visst låter det roligt?

Ha en fin v,

Puss och Kram

4 kommentarer:

Anneli sa...

Det låter härligt med så lång semester.
Akvarellmålning är väldigt kul och rogivande.
Ha en riktigt skön vecka!
Kram!

Linda S sa...

Vad härligt att kunna måla! Och att gå kurs.

Roligt att läsa gamla dagböcker! Allt mit roliga från barnsben slängdemamma när hon rensade vinden. Jag minns att i lågstadiet hade vi berättelsedagar då man fick skriva en berättelse i sin skrivbok. Min var alltid den somfröken läste upp för att jag skrev duktigast. Jag minns inga texter alls, hadeså gärna velat läsa! Så jag ler när jag läser ditt blogginlägg, så underbart att kunna se tillbaka på sina egna tankar! :)

Kim M. Kimselius sa...

Hej!
Kikade in på din mycket trevliga sida, efter att du kommenterat på min blogg. Har lagt till mig som bloggföljare här! Såg inte om du lagt till dig som bloggföljare på min blogg (om du gör det har du chans att vinna någon av mina nya böcker när de kommer från tryckeriet).
Tycker om stämningen i din blogg och kommer att besöka dig fler gånger. Lycka till med ditt bokprojekt!
Kram Kim

till-vidas-ara sa...

Det är härligt med akvarell, att måla, så läkande ja!! Tack för dina ord, de är som balsam för själen! Har också kvar alla mina gamla dagböcker, helt underbart kul nu när man kan dela dem med barnen :)

Många kramar Lycke