söndag 2 januari 2011

Våga satsa framåt

Idag har jag funderat lite. Du vet sådär lite djupare än vanligt. Med anledning av att vi faktiskt precis gått in i ett nytt år har jag funderat över Vart jag vill. Vad jag vill. Och hur jag ska nå dit. Och jag tror jag har bestämt mig. Att våga satsa. Och våga tro på mig själv.

Det är alltså några av mina drömmar. Och medan jag satsar på min dröm, ska jag samtidigt vara precis här. Hela tiden. Det vill säga närvarande. Och samtidigt försöka komma framåt. Mot mina drömmar. Och mot det varande jag vill vara i.

Visst låter det flummigt?

Jo jag vet. Och jag kan liksom inte beskriva det bättre. Mer än att jag är på väg på min resa. Där ett delmål först nu är satt. Av mig. Och medan jag sakta men säkert är på väg. Ska jag försöka se, uppleva och ta in det som sker här och nu.

Fast ibland känns det som att jag står still. Står och trampar på samma ställe. Har kört fast. Eller liksom har lite lite driv som för mig framåt.

Men i de lägena. Måste jag vara modig. Våga be om hjälp. Och ta emot den hjälp som finns. Runtomkring.

Idag var det en strålande dag. Och vi var ute i pulkabacken. Barnen hade sina kompisar med. Och föräldrarna med. Det är så underbart trevligt att umgås. Med dem man tycker om.

Eller hur?


Puss och Kram

4 kommentarer:

Sandra sa...

Jag håller med i allt du skriver. Nu har du tänkt en hel massa, då är det bara klivet kvar. Klivet rakt ut i livet som det är. Naket, välkomnande och DITT!
Många varma kramar.

maria.fries sa...

Inte flummigt alls. Lycka till med dina màl och vägen som leder till dem.
Kram

Jennie sa...

Varför ska det vara så svårt att vara i nuet? Jag har funderat mycket på det. Ofta har man något framöver som man lever för, som upptar ens tankar! Jag vill bli bättre på att leva i nuet, det är mitt löfte...ett av dem! Usch, jag tror jag börjar bli sjuk (är hängig) Men, man ska inte måla fan på väggen, eller vad är det de säger? :)
Hoppas du uppnår de resultat du vill och det här med att våga be om hjälp är såååå svårt, men som du säger, det är bra att jobba på det. Jag hjälper hellre än och bli hjälpt, det borde vara lite mer jämnt fördelat:)
Vettiga och bra tankar finns det alltid gott om här i din blogg, tankar som gör att ens egen tankeverksamhet också kommer igång;)
Kraaaaam

saga sa...

Nä inte ett dugg flummigt! Väl genomtänkt. Och det sista som återstår - Hoppa!

Kram och lycka till