söndag 20 juni 2010

Störts av allt är kärleken

Nu är vi hemma igen. En hel vecka sedan vi hördes av. Och ni underbara trogna läsare har tittat in hos mig trots avsaknaden av inlägg. En vecka har gått och vi har hunnit med massor. Massor av utflykter och skoj. Men även massor av smärta och ont. Ja den är kvar. Värken och skadan. Jag hoppades i min enfald att en välbehövlig semester till Skåne skulle ta bort det onda. Åtminstone lite. Men det onda lindrades bara för stunden. Stunden då jag med hela mitt hjärta skimrade av glädje när familjen sweetie fick lite extra tid till gemenskap. Lek. Och kärlek.

Vi har vart i Danmark. Med söta mormor och morfar som rådde om oss. Matade baby och bytte blöjor. Och handlade danska barnkläder och köpte lunch. Givetvis missade vi varken Höganäs kermikoutlet eller Sofiero slott när vi besökte Skåneland. Och vad jag handlade. Både vackert kakfat och glas. Kaffekoppar och muggar. Och en skål. Och lite till. Det var jag värd!

Vi bodde fantastiskt med underbart havsutsikt. Vi åt oss mätta på fish and ships. Och glass och kakor. Barnen badade i poolen som tillhörde stugbyn och jag låg och vilade på värmekudden. Vi hade även besök av fina faster Malin och hennes pojkvän Martin. Och besökte då Kullens fyr och åt middag på den lokala ljuvliga hamnkrogen. Med en bländande kvällssol och ett glas rosé kändes bilolycka och sjukgymnastik rätt långt borta. Trots att smärtan och tabletterna var närmare än någonsin.

Mölle är platsen där de branta gröntäckta klipporna möter det öppna vattnet Öresund. Husen är belägna högt på berget och den vackraste platsen av alla besitter Grand Hotell. Vi fick äran att vid ett tillfälle ha hela solterrassen för oss själva. Att vi var en timme tidigare där än vad öppettiderna tillät besvärade inte personalen alls. Glass och kaka i solskenet. Familjen sweetie njöt.

Hela trippen avslutades hos Leias farmor i Varberg. En middag på vägen hem och en timme framför tv´n med det vackraste bröllopet av alla var ett värdigt avslut på vår resa. Säga vad man vill om monarki och kungahuset. Kronprinsessan Viktoria gick sin egna väg och fick äntligen sin prins. Daniel. De är så fantastiskt vackra ihop och jag beundrar dem båda. Henne för hennes oerhörda generositet, ödmjukhet och intellekt och han för hans mod och styrka. Mod och styrka att ta plats i ett kungahus, vinna både prinsessan och hela svenska folkets hjärtan är en bragd värd att beundra. Hans tal igår visar även på hans förmåga att både prestera när det gäller samtidigt som han värnade om sin egna familj och integritet. Och jag håller helt med.

Stört av allt är kärleken.


Lekplasen utanför stugan

Vår vackra lilla blomma


Malin o Leia i Mölle hamn


Stella på Sofiero slott


Vackra slottsträdgården, här är vi i Majas trädgård

Hallå


Leia tittar på Maja och alla hennes fina saker


Mmm kan man äta den mamma?


Vid Kullens fyr


Oj vad det blåser


Mycket uppskattat med en egen pool


Vackra Grand Hotell


Pappa och mamma sweetie


Lunch


Underbar utsikt


På båten

Nya danska barnkläder


Störst av allt är kärlekenPuss och Kram

6 kommentarer:

Linda sa...

åh vad fina bilder, och vad fints krivet! Låter underbart, allt utom smärtan förstås. Härligt att komma ifrån "det vanliga" och göra annat, andas annan luft, uppleva annan mniljö. Måste säga att L har helt bedårande vackra ögon!

Johanna sa...

Helt fantastiska bilder på eran vackra familj! WOW! Visst var det alldeles underbart i lilla Mölle?! Bröllopet som vi var på när vi var dit var just på Grand hotell :)! Vad härligt att läsa att ni haft det bra!!!

Vet du, jag tänkte faktiskt på dig och era upplevelser med Stella när jag var på sjukhuset med Manne. Sövningen och era sjukhusvistelser. Bl a så minns jag hur du beskrev hur knepigt det var att hålla Stella i ett o samma rum dag ut o dag in. Jag var helt svettig efter att måsta hålla kvar en mkt pigg Manne på uppvaket i 4 timmar, haha.

Malin - Mamma till h-barn sa...

Fint inlägg, fina bilder, fiiiin familj! Åhhh vad jag har saknat dina inlägg!!! Kram!

Sandra R sa...

Vad vackert du har skrivit. Och vilka talande bilder. Jag är så glad för er skull, en härlig semestervecka med så mycket kärlek.

Du undrade över min vecka. Jag fick värkar i måndags, de försvann inte så det blev en färd till Kristianstad där de la in mig på en gång. Hade börjat öppna mig och det var för tidigt. Fick medicin som inte hjälpte direkt. Kortison för att hjälpa bebis lungor att utvecklas. Värkarna fortsatte och på tisdagförmiddagen beställdes en ambulansfärd till Växjö, fullt på alla neo i Skåne. Sen rullade dagarna på, värkarna dämpades med Tractocile och livmodertappen förlängdes som tur var. Nu är jag i v 35 och då låter vården bebis komma när hon vill. Ska ligga still i två veckor till.

Kram och trevlig vecka.

Malin sa...

Härligt att ni fick en sån fin vecka! Och vilket vackert ställe det verkar vara. Du ger verkligen Mölle bra reklam. Skulle vilja resa dit själv!
Är nästan lite avis på att ni var i Majas trädgård. Har hört så mycket fint om den. :)
Härliga familjebilder ni har tagit också. Man blir varm om hjärtat när man ser glädjen i barnen.
samtidigt blir jag ledsen för din skull! Att den där nedrans smärtan vägrar att släppa taget :( Inte ens på semester tar den en break. Fy va orättvist!
Många kramar!

Jennie sa...

Vilka underbara bilder på er och barnen! Mölle? Ja dit bör vi ju åka, ser jag! Härifrån kan det inte vara så långt. Vi bor visserligen i norra Skåne på gränsen till Småland. Var i Småland har du din stuga?

Härligt att ni fick en skön vecka hela familjen!

Kramar!!