onsdag 2 juni 2010

När Sagan blir verklighet

Halva våren har hon tjatat och tjatat. "Jag vill åka till Astrid Lindgrens Värld!". "Ja ha", svarar mamma och pappa, "Ja visst" fortsätter vi sedan. Och tänker, måste vara från dagis hon hört det. Barn som stolt berättar om sitt möte med Emil i Lönneberga eller självaste Pippi Långstrump.

Tanken slog mig sedan. Det är faktiskt fyra timmars bilfärd dit. Och jag klarar knappt av att sitta i bilen på väg till sjukgymnasten. Inne i stan. Utan att må illa och ha förfärligt ont alltså. För att inte tala om självaste nöjesparken som sådan. Är det så smart att åka till ett ställe där allt bygger på att traska runt, interagera med skådespelar och möta massor av folk? När just gå och vara bland massor av folk är det sista jag tycker passar mig just nu.

Och natten. Sova över i en fyra kvm stor stuga? I en hård säng? Trångt. Med massor av folk över allt. För att dagen efter återigen traska runt i nöjesparken?

Är det en så bra idé egentligen? När man har en whiplashskada alltså. Och ett barn som kräver lite extra. Av sin mamma. Och pappa. Som exempelvis dagliga behandlingar. Och specialkost.

JA!

Det är en alldeles superbra toppenidé.

Jag kan helt övertygande säga att jag ALDRIG upplevt en nöjespark i mina trettiotre år där det fanns så många ställen att sitta. Och vila. Och äta. Medhavd mat.

Ja nu har ni flesta säkerligen redan vart där och förstår vad jag pratar om. Men för er andra. Tänk er en jätte-park, alldeles grön och vacker. Och så tänker ni er Astrid Lindgrnes sagor. Ja såsom Pippi, Emil, Lotta på Bråkmakargatan, Madicken, Ronja, Nils Karlsson Pyssling, Rasmus på luffen, Karlsson på taket och alla de andra. Tänk er in i deras miljöer. Hur ser de ut? Och deras hus och till och med deras möbler och grejer. Så tänker ni er de största och bästa lekplatserna ni vet. Fast ni tar bort alla barn. Och alla vuxna. Så fyller ni tanken av massor av ljuv musik. Självklart allt i Astrid Lindgrens tecken. Fortsätt med en klarblå himmel och en strålande varm sol. Och två urnöjda och söta barn.

Tänker ni?

Så toppar ni det med massor av god mat, fika och godis. Och två lugna och strosande föräldrar.

Det var vi. Var var där. Där Sagan blev verklighet. För mig. För Tias. För Leia och för Stella.

Tack för två underbara dagar! Om två dagar börjar högsäsongen på A Lindgrens värld. Nej det är inget för oss. Vi föredrar att göra det på det lugna viset. Och visst blev det bra?

Mio min mio

Mycket underhållande med dockteater tyckte Stella

Titt ut, barnen i Bullerbyns hus


Lotta på Bråkmakargatans cykel


Lek med Pippi


Lite blyg blev man allt...

Mor o dotter utanför Pippis hus

En fantastisk teater om hur Pippi fritog sin pappa från piraterna

Junibacken

Mamma, pappa och mini-mini sweetiePuss Och Kram

5 kommentarer:

Anonym sa...

Fiint! Smart att åka INNAN högsäsong börjar och medhavd mat! Ser supermysigt ut! kraaam syster

Sandra R sa...

Pippi Power! Det ser toppenhärligt ut på alla bilder. Med text blir det ännu häftigare. Grattis till en lyckad minisemester. Nu vill jag också åka dit. Nästa år för vår del.
Hoppas du sovit gott hemma i egna sängen.
Kram

Fina Matildas mamma sa...

Det låter som ett toppenställe! aldrig lätt att veta med temaparker och nöjesfält om det värt resan och pengarna. Berätta om ni testar något mera:-)

Jennie sa...

Å, va mysigt ni hade det:) Så härligt att du vägade ta steget och åka!! Var det i Vimmerby? Min ena syster åker jämt dit med barnen och de älskar det. Hade Stella glädje av det? Vi funderar också på detta nämligen till sommaren, men undrar om vi ska vänta tills Lova är 2 år? Vad tror du? Kram på er

Åsa sa...

Åh, vad härligt det ser ut!
Alex(läs: jag) vill gääärna åka dit!
Ser ut som att ni hade det jättebra.

Kram på er!