torsdag 5 april 2012

Vår älskade son Ebbe är här!!!

Vi hade ju planerat snitt till i tisdags. Men lördag morgon vid sju tiden kände jag att något var på g. Jag hade fått värkar. Och klockan åtta ringer jag till förlossningen. De ber mig avvakta. Klockan elva ringer jag igen. Då har jag tre värkar på tio minuter, cirka 60-90 sekunder långa. Och de gör rejält ont.

Ja men du får komma in för kontroll då, sa en barnmorska som svarade i telefonen. Och tack gode gud för det. För när jag väl kom in någon timme senare (jag fick ringa min syster i Borås som fick rycka in som barnvakt åt Leia och Stella som skulle på inte mindre än två barnkalas den dagen) var jag redan öppen tre cm... Akut snitt ordinerades och två timmar senare åkte jag upp på operation. Och en timme efter det var han ute.

 Vår älskade son, Ebbe. Han vägde 3600 gram och var 48 cm lång. Och fick 10 10 10, så klart!

Nu har det gått fem dagar sedan han föddes och vi har fått komma hem från BB. Givetvis slipper jag inte undan infektioner denna gången heller, utan har drabbats av någon elak uvi tror de, och de har redan bytt antibiotika tre gånger efter odlingssvar och rådfrågan. Och jag måste säga att personalen på special bb är en helt annan än den jag mött förr på normal bb. De har verkligen SETT mig och försökt ta hand om ig på allra bästa sätt. Ända tills idag. Då min ansvariga barnmorska inte ens behagade komma in på rummet och säga hej på hela hennes skift, utan skickade in hon som var under upplärning varje gång. Vilket resulterade i att många misstag begicks under dagen och att jag åkte hem med fel antibiotika med mera. Men som tur är, hade jag glömt min mobiltelefon på rummet (under ett täcke) så när jag kom tillbaka för att hämta den någon halv timme senare (ja vi fick vända bilen...) så fångade min favoritbm upp mig för att krama om mig och säga hej då. Jag berättade då kort om det tråkiga avslutet idag och begärde även få provsvaren de lovade att ge mig idag. Givetvis bekräftade det provsvaret (som måste skrivas på av ansvarig bm innan man skrivs ut, dvs att hon kollat det och att man står under rätt behandling) att jag hade fel antibiotika.... Beklagligt.

Men nu tänker jag inte mer på det utan hoppas att jag snart blir helt återställd och slipper denna smärta...

Och är helt fantastiskt tacksam över all go personal som verkligen tagit hand om oss väl.

Mer detaljerad förlossningsberättelse med mera kommer en annan dag.

Nu ska jag gosa med lille Ebbe tills han vaknar och vill amma. Han är väldigt trött av sig och sover i princip hela dygnet så det är lite jobbigt att få honom att äta. Men vi får jobba på det....


Jag och magen. 
Två timmar innan han plockas ut. 
I princip enda fotot jag har på magen!

Välkommen till världen Ebbe. Här på förlossningen! 


3600 gram och 48 cm lång.

Min älskade son!
Två dagar gammal.

Far och son!

Hej du näpna vackra!!!


Givetvis var hela familjen med och hämtade hem Ebbe idag! 
Två stolta systrar.
Tre ljuvliga barn.
Mina barn!


Puss och Kram

9 kommentarer:

Johanna sa...

Stort grattis igen!
Låg på specialBB när jag födde Oskar och sen igen när han fick gulsot, det fanns många pärlor och ett rötägg där. Undrar om det är samma personer som vi har som favoriter resp tvärtom

Thepas sa...

Jättegrattis till dig och heladin stora familj Caroline! Och så himla skönt att du äntligen fick en skönare bb-tid. Det har du verkligen förtjänat.

Grattis igen till ännu ett bedårande barn, mys och njut!

Linda S sa...

åååååh! <3

Trist att det "var nåt" denna gång också. :( Men bra att du blev bra bemött och sedd i övrigt! Stor kram till dig, så underbart att Ebbe är i era famnar nu! Mys!

Sandra R sa...

Vad roligt med ett inlägg om nytillskottet! Det är fint att läsa att Ebbe mår bra, klart han är trött efter att ha räknat med vaginalt men komma genom "fel" dörr. ;)
Synd att du skulle få en infektion, din kropp är väldigt mottaglig. Tur att du glömde mobilen, det var meningen, så att du kunde få prata med rätt bm.
Njut nu av att få vara hemma med hela familjen. Inneslut dig i den bebisbubbla du vi vara i.
Bamsekramar och kärlek till dig, Carro! <3

Elin sa...

Stort grattis till er fina son! Skönt att du haft en bättre upplevelse av bb denna gång, men synd med uvi. Hoppas det går över snabbt och att ni kan njuta hela familjen av ert nytillskott!

KRAM ELin

LL sa...

STORT GRATTIS
till
lilla B(EBBE)N!!

Många kramar /LL

Anne sa...

Grattis till hela familjen!
Krya på dig.

Lotten sa...

Åhh så fin han är! Ett stort Grattis och kramar till dig!

till-vidas-ara sa...

ÅÅåååå underbart!!!!! och vilken ljuvligt vacker Liten där!!! och jag tänkte väl det att det skulle gå bra, och att de till största delen skulle vara jättefina denna gången! underbart att se och läsa. mys nu med erat lilla underverk ***

kramar Lycke