måndag 27 februari 2012

Renovering hemma

Idag startade äntligen renoveringen av vår hall på övre våning. Som ni kanske kommer ihåg har vi ju renoverat barnens rum på övre våning men hallen och vårt sovrum samt badrummet återstår att fixa. (Och så här och så här, blev det ju i barnens rum, inga perfekta rumsbilder men ni ser ju lite i bakgrunden...)

Och säg nu, finns det någon lämpligare tid att dra igång med ett sådant här renoverings-projekt än när man är höggravid?

Ja förmodligen! Hi hi... men det är just vid dessa tillfällena jag får som mest energi att helt plötsligt fixa massa grejer som förr aldrig riktigt stört mig. Och kanske känner någon igen sig???

Jag minns våren 2009 när jag var höggravid med Stella. Då helt plötsligt skulle gardiner upp i varje fönster, trots att vi bott två år i huset och de gardinlösa fönsterna inte störde mig en sekund. Helt plötsligt var det viktigast i världen.

Och nu är det alltså hallen.

För visst bryr sig en nyfödd liten baby om vad det är för tak och tapet i hallen? Och att det är ett fint vitt trägolv. Höga vita lister. Och en ny snygg designad lampa i taket?

Och visst vill babyn säkert också ha nya dörrar och de där superläckra handtagen som andas lite femtiotal?

Så klart den vill. Så därför ska vi ordna det nu.

Fast som tur är har vi lejt ut hela jobbet, det enda vi gör är att väljer material och betalar!

Och så här ser det ut just nu. Jag hoppas att ni får se helt andra bilder om några veckor.
Puss och Kram

2 kommentarer:

Sandra R sa...

Haha, såklart att det ska fixas stora saker precis före bebisens ankomst. Det är ett genomgående tema för många gravida. Inte för mig, jag gick mot strömmen. :)
Det ska bli kul att se hur det blir och få läsa hur nöjd du är sen.
Ha en fin dag! Kramar

Jennie sa...

Åh så spännande med renoveringen:) Säger som Sandra ovan att det ska bli roligt att få se hur er hall växer fram lagom till den lilles ankomst! Jag boade också litegrann innan Lova skulle komma, men inga stora renoveringar dock...kan ju i och för sig bero på att vi bodde i hyreslägenhet;) Det tredje rummet rensades ut och planerades till ett barnrum....det var ungefär så långt vi kom innan vi flyttade till Skåne!
Lycka till med projektet! Kram