tisdag 8 november 2011

Att virka

Två filtar har jag virkat på senare år. Jag var nog klar med den ena för ett år sedan och den andra för två år sedan. Den översta ni ser är virkad av ett mjukt Alpaca garn vilket är ett ullgarn från lama-djuret som värmer mer än ull från får. Och den nedan är virkad i ett ullgarn Karisma. Den översta har vi i soffan här nere och den understa är Leias egna filt.

Att virka filtar är verkligen det perfekta nybörjarprojektet! Jag lärde ju mig mer eller mindre att virka själv, visst, jag kunde det när jag var liten i och med syslöjden, men när jag tog upp virkningen som vuxen var det tant Greta som visade mig hur man började med smygmaskor, luftmaskor och stolpar. Det var även hon som satte mönstret till den översta filten genom att virka första rutan som jag sedan helt enkelt kopierade. Fast jag visste ju inte då vilka maskor som hette vad, det lärde jag mig genom att köpa en bok och läsa mig till.

Det jag nu har lust att virka är en ny filt, som vi kan ha i vårt sovrum framöver. Just idag känns det inte som att jag har någon lust att inreda vårt sovrum eftersom vi fortfarande inte har renoverat det sedan vi flyttade in. Men det vi gjort är att vi tagit ner en vägg mellan två mindre sovrum, så vi har numera ett gigantiskt sovrum. Där hälften av väggarna har en ful ljusgrön tapet och resten är målade med någon slags syrénlila färg. Golvet är en plastmatta från 70-talet och fönsterna är bruna, dragiga tvåglasfönster som släpper in både vind och ljud. Visst låter det snyggt?

Hur som helst har jag hittat en tilltalande filt på en av mina favoritbloggar. Jag gillar både färguppsättningen och mönstret. Så det blir nog något åt detta hållet. Längst ner ser ni den filten.

Förutom filtar har jag även virkat dockor till barnen och så håller jag på med hjärtekatter så klart!Min första filt jag virkat.
Tog cirka 1.5 år innan jag gjorde klart den.


Leia rum, hennes skrivbord och hyllor över det.
Det som återstår att fixa är en vaxduk att ha på skrivbordet.


Filt nummer två jag virkat.
Perfekt barnfilt då den kan tvättas i 40 grader!


Nästa projekt liknar denna filt!
Här ifrån kommer bilden!
Puss och Kram

9 kommentarer:

Linda S sa...

Du är jätteduktig, och så fina filtarna är!!! :)

Lotten sa...

Åhh så fina filtar du har virkat! Jag skulle så gärna vilja virka en filt... men jag tror inte jag har tålamodet som krävs ;-)

Sandra R sa...

Vad fina de är! Bra gjort, Carro. :)
Jag minns att virka var roligare än att sticka. Kanske värt att testa?
Kram till dig.

caroline sa...

Nu blir jag jättesugen på att virka! De är jättefina!

Made in Blekinge sa...

Vilket fint rum!
/Elin

Jenny sa...

Jättefina filtar du virkat!

Vad snyggt Leila har det i sitt rum:)

Kraam Jenny

Jennie sa...

Så fina filtarna är, Caroline! Även Leias rum är jättefint. Den där spegeln från Brio är så himla söt:) Har du sett att Brio nu fått ut även vask/skåp sektion som man kan kombinera med Brio spisen? Tyvärr finns den bara i rött. Jag har vit spis till Lova (hon ska få den i julklapp)
Kanske kan man spraya den i vitt, jag vet inte? Skulle vara så coolt att göra en liten kökshörna till henne efter jul när hon fått alla sakerna. Jag har förstås nästan bara köpt saker som har med kök att göra till henne i julklapp! Många tusen kramar till finaste du

Sandra R sa...

Hej
Jag svarar dig här från min blogg. :) Nu drar alla magsjukestatusar igång på FB och det tar ofta upp nästan hela sidan. Min vardagsmardröm är just magsjuka, jag tänker på det i stort sett hela tiden sen jag sett någon skriva om det. Därför är jag skeptisk till FB under vintern. Tog en paus för snart ett år sen och det var mycket välbehövligt. Andra saker i livet kom fram och visade sig vara väldigt intressanta. :) Jag lovar att säga till om jag tar en paus. Du får ju ändå reda på allt viktigt via bloggen.
Stor kram till dig, min vän.

Mikaela sa...

Åh va fina dom är, du är verkligen jätteduktig!!!