tisdag 7 februari 2012

Barn är en gåva

Efter det att jag outat att det faktiskt växer en liten baby i min mage är det kanske någon som har frågor? Kanske någon som undrar hur jag mår? Om det känns lika dant nu som med de andra två graviditeterna? Hur jag känner inför att bli trebarnsmamma? Eller när förlossningen är beräknad?

Själv undrar jag så klart hur allt kommer att gå. Och bli.

Hur kommer förlossningen vara denna gången? Kommer den vara lika fin som det planerade kejsarsnittet med Stella? Där jag minns hur solen skimrade in genom fönsterrutan på Våfflans dag. Hur hela stämningen i operationsrummet kändes alldeles magisk. Hur vi åtta personer på rummet delade något alldeles fanatiskt. Något unikt. En liten Stella som kom till världen.

Och jag undrar hur tiden på bb blir? Kommer jag få vara frisk denna gången? Eller kommer jag ligga sjuk och glömmas bort. Som tiden på bb för 5,5 år sedan, då jag fått Leia. Då jag låg åtta dagar på rummet med ett crp på över 320 utan att något hände. Utan att någon tog några vettiga prover. Prover som visade på livmoderinflammation.

Eller kommer tiden på BB bli som tiden på bb med Stella? Då ingen lyssnar på mig. När jag säger att mitt barn inte äter. Då ingen lyssnar på mig. När jag säger att mitt barn är sjukt.

Eller kommer det helt enkelt bli bra denna gången? En fin förlossning med en fin tid efteråt?

Det är i alla fall vad jag hoppas på.

Och jag har bestämt mig för att inte oroa mig denna gången. För babyn och magen. Inte ta ut några sorger i förväg. För det blir ändå som det blir.

Och vad som än händer eller inte händer får jag hantera det då och där. Att lära sig leva i nuet och se till hur det är idag, är något jag är evigt tacksam över att jag tagit till mig! Det är så skönt att lämna all oro och bara vara. Klappa magen och ta en kopp te. Och tänka att just nu mår vi faktiskt rätt så bra.

Även fast jag så klart har ont i fogarna denna gången också. Och har lite andra problem med lite allt möjligt. Sover uselt. Trött som få. Och även fast jag har ett bagage med mig med massor av jobbiga och tråkiga händelser. Så tänker jag inte så mycket på det just idag.

Och en STOR fördel med att vänta sitt tredje barn, tycker jag, är att man faktiskt har två redan som slukar ens uppmärksamhet, håller en sysselsatt och är beviset på allt det jobbiga faktiskt är VÄRT det!!!

Ja så är det.

Hur jobbigt det än må vara att vara gravid- är belöningen värd all smärta och allt slit i världen.

För barn är en gåva.

Och det verkar som att jag kommer få hela tre!

Jag är så lyckligt lottad!!!


Leia på bb

Leia och Tias på bb

Stella på bb

Leia och lilla Stella, som precis
flyttats från bb/neo till barnkirurgen

Puss och Kram

8 kommentarer:

vitapusselbitar sa...

Hej!
åååå jag ser att du också väntar ditt tredjebarn, stort grattis till familjen!
vad spännande!!
Jag väntar också vårat tredje, har två pojkar som väntar ivrigt på lillebror/lillasyster!!
Stor kram och lycka till!

Jennie sa...

På rubriken skriver jag under med en gång - barn är en gåva, absolut:)Ingenting väger upp mot ett barn! Roligt att få läsa om dina förväntningar, tankar och att du är duktig på att stressa av och inte känna någon oro! Visst undrar jag på massor med frågor (har inte vågat fråga tidigare)men jag skrev några i kommentaren till förra inlägget:)

Hoppas den sista tiden blir så underbar som du/ni förtjänar! Är säker på att allt kommer gå smärtfritt denna gången, utan efterföljande sjukdomar och ett evigt spring på sjukhus;) Ni har fått er beskärda del av det, nu får ni njuuuuta i stora mått av den lilla bebisen.

Stor kram från oss, Lova och Jennie

Sandra R sa...

Tre ljuvliga barn att föra framåt i livet. <3
Vad bra att du tänker nu och inte vad som kan ske med tanke på hur det varit tidigare. Det här är en ny liten krabat med drag av syrrorna. Jag ser fram emot att få veta vem den lill* plutten är.
Stor kram till dig, Carro!

Theres sa...

Grattis Grattis!
Vad kul att ni väntar smått igen! Det kommer att gå bra ska du se. Vad sägen Leia och Stellaom att bli storasystrar?
Många kramar!

Linda S sa...

Triss i ren lycka <3

till-vidas-ara sa...

men ÅÅååååh !!!!!!!! har alldeles missat detta att du ska bli trebarnsmamma - vilken underbar nyhet..tusenfaldigt grattis till dig..Er...***** och visst är det finaste gåvan att få ta hand om dessa små. hoppas du kan känna lugnet och tro att allt blir fint. du har så mycket erfarenhet i bagaget..det är fint, så jag tror det går alldeles fantastiskt fint ! nu vaknar Liten och jag går med ett leende och tar upp honom..

kramar till dig, Lycke

Jenny sa...

Ja, visst är det skönt att kunna undvika all onödig oro i förväg. Samma här. Jag tänker att min erfarenhet av att ha fått ett friskt barn och ett sjukt barn är bra i samband med förlossning nummer tre. Jag vet hur friska barn beter sig och kommer snabbare och högre kunna meddela om mitt barn känns annorlunda. Nummer två åt heller inte och enligt personal på bb-hotellet var det iiingenting att ta notis om - man har du provat att amma så här … och så här … Denna gång får ingen röra mina bröst!
Hoppas vi båda slipper använda vår kunskap!

Skrivarstudio ordOide' sa...

Lycka till med allt! det blir säkert en alldeles ny upplevelse- en underbar sådan!