lördag 3 september 2011

Vintage och missnöje

Igår när jag var inne i centrum, vilket inte händer alltför ofta nu för tiden, tog jag mig även tid att gå o kolla i affärer. En sisådär hela femton minuter i alla fall. Döm av min förvåning, men helt plötsligt upptäckte jag mig själv stå i rulltrappan ner till damavdelning på Top Shop. Eller tja, tjejavdelning blir det väl då. Jag var eg inte ute efter något ur denna butik då jag aldrig någonsin har handlat något ur denna butik, men, det såg liksom lite sådär halvt lockande ut att ta rulltrappan ner. Så spelade de en trallvänlig låt ur högtalarna med.

Hur som helst. Väl nere fick jag en chock. Ja så var det faktiskt. Men en väldigt trevlig sådan. För mitt där nere, inne i ett hörn, ligger en annan butik, nämligen Beyond Retro.

Ni som följer mig vet ju att jag har en förkärlek för allt vad loppisar och vintage heter, så alltså blev jag lyrisk. Här har de samlat hur mycket fint och udda som helst, i en och samma affär. Och hör och häpna, affären har funnits i hela två år, vilket expediten svarar när jag erkänner att jag är där för första gången.

Och det fanns verkligen allt där, och lite till. Om man behöver kläder för maskerad och liknande med. Och jag hittade ett ursött förkläde som barnen ska få ha som "påskförkläde", blott 50 kr. Och så en klänning till mig. 200 kr. Kan vara snygg med rätt accessoarer till. Vid något lämpligt tillfälle. Typ en fest. Dop. Eller bröllop.

För övrigt är detta världens längsta dag. Jag lovar. Det är så. Den tar aldrig slut. Jag har ont i nacken, är något förkyld och ensam med barnen hela helgen. Med en tvååring som vägrar ha blöja trots att hon inte är så kallad "torr" (vilket resulterar i mycket tvätt, torkande och höga suckar) och en stundande meandi-visning, (vilket betyder att jag både måste städa OCH baka trots att jag är trött, har ont i nacken, och är något förkyld... SUK). Jag VET, jag gnäller, igen, andra inlägget i rad, men vad tusan, ni är ju så förbannat dåliga på att kommentera så det skiter jag i!

Så det så!

Puss och Kram

Ps Foto på fynden kommer vid ett annat tillfälle, är för trött nu!

8 kommentarer:

till-vidas-ara sa...

Hihi, vad bra sagt! visst känns det tradigt om man inte får gensvar ibland, kan jag också känna fast många brukar trilla in eftersom. men så tänker man att de har väl för tusan annat att göra en lördagkväll. jag snöar lätt in i bloggvärlden känner jag, men det är ju så när man inte träffar så många, mest bebis o barn o man :)
önska verkligen jag hade vägarna förbi göteborg o fick gå i denna butiken. har hört talas om den förut..men men, blir nog inte på länge jag tar mig dit. attans att det inte ligger någon sådan butik i -luleå, attans också!

lördagkram Lycke

Thepas sa...

Jag har hört mycket bra om Beyond Retro men aldrig vågat mig ned själv. Jag har fått för mig att kläderna är små. Spännande att se klänningen sen om du orkar fota.

Det skulle vara roligt att komma ut till er imorgon. För att se er, och titta på lite kläder på köpet. Om Theodores ögoninfektion är borta kanske vi kommer över om det är ok.

Tack för söta kommentaren om koftan. Kolla den här länken för fler bilder. Det finns även byxor, sockar och hätta i samma set. Jag tar gärna upp en beställning om du bestämmer dig för att du vill ha den.

http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=b13&d_id=18&lang=se

Här finns en färgkarta:
http://www.garnstudio.com/lang/se/visgarn.php?garn=Alpaca

Ta det lugnt och vila så mycket du kan hjärtat!

Jennie sa...

Hej vännen, stort grattis till båda dina vinster, inte fy skam alltså! Resa till Berlin och allt...Bilden var verkligen underbar! Skönt att ha fått håret fixat, det blev säkert kanon. Per märker aldrig när jag fixat håret heller, men nu sist när jag hade en ganska lång lugg som jag klippte av så märkte han det;) Det ska tydligen till något sådant radikalt för att killar ska kunna se!Hopplösa varelser!
Tänk så många butiker jag missat i Göteborg under tiden jag bodde där...säkert många guldkorn! Det är det som är det roliga med Gbg att man hela tiden blir positivt överraskad när man strosar omkring på stan....

Hoppas det går bra på MeandI partyt i morgon trots den eländiga värken!
Men inte måste du väl baka? Köp en kaka för guds skull...det är ju därför det finns kakor på conditorierna:)
Slit inte ut dig! Tusen kramar till dig

Linda sa...

Vad roligt att hitta en sån affär bara så där! :) Kul att du fyndade också, är nyfiken på både förkläde och klänning!

Hoppas meandi-visningen blev bra och att du orkade städ o bak. kram!

Sandra R sa...

Jag önskar att du och jag kan besöka den butiken tillsammans någongång! Botanisera, njuta och fynda. :)
Vad jag förstår från FB var Me&I-visningen lyckad, hoppas verkligen att du inte är slutkörd nu efteråt. Tänk på att du ska orka, inte bara i nuet, imorgon också. Ibland får nuet stå liite åt sidan för det senare nuet.
Stora kramar till fina du!

Anneli sa...

Vad kul att hitta en så fin affär helt plötsligt :) Jobbigt att dagen går långsamt för dig, men nu är den nästan slut :) Själv har jag omvänt problem, jag får inte tiden att räcka till :)
Ha en riktigt härlig vecka!
Kram!

Beyond Retro sa...

Vad roligt att du hittat oss! Du är alltid välkommen och så roligt att du fyndade redan vid första besöket! Kram BR

Hedblomskan sa...

Hej gumman!! Nu blev jag allt nyfiken på dina fynd. Du måste visa vid ngt tillfälle. Jag är så dålig på att kommentera. Men nu skall det bli ändring på det. Läser alltid dina inlägg och blir alltid så glad när du kommenterar hos mig:) kramar