fredag 17 december 2010

Dag sex, min dag

Så var det dags för listan igen. Idag ska jag presentera min dag. Så så får det bli.

Jag vaknade strax efter sju utan smärta i nacken. Till skillnad från igår. Det tackar jag för. Leia satt påklädd och klar och tittade på tv. Stella stod i hallen och ropade mamma, mamma. Jag tog med mig kläder till henne och så gick vi ner. Klädde på oss. Jag tog mina mediciner. Och sedan tog vi på alla ytterkläder för att åka till förskolan. Vi var på plats i tid, vilket vi oftast är. Och sedan åkte jag direkt in till centrala stan här i Göteborg. För att få mina allergisprutor. Mycket jobbigt att åka in i rusningstrafiken men fredagar är ändå en hyfsat lugn dag. I morgontrafiken alltså. Får mina tre sprutor och väntar sedan trettio minuter innan jag får lov att gå därifrån. Sedan var det frukost på mitt favorithak. En sojalatte, en grillad macka och en färskpressad jos. Mums. Läste där gp och blev då påmind om att jag faktiskt glömt av att ta influensasprutan i år. (Det stod något om att det var en del som insjuknat i svininfluens i V Götaland). Vilket inte är så bra då jag har astma. Så det fick bli att åka och ta den. Min vårdcetral som är stans bästa (enligt mig och flera test bla ett i gp) tog emot mig direkt och gav mig sprutan. Tusen tack för det!

Därefter körde jag till den färgaffären där vi köpt färger och tyger, och hämtade dynan och kudden som var klara. De till barnens rum. I samma tyg som gardinerna. De blev jättefina! Och före jag åkte hem svängde jag förbi två små butiker och köpte klart mina julklappar. Det var bara till Leia och Stella jag hade kvar att handla. Och Leia fick bla en gitarr (hon har önskat sig en) och en utklädningsdräkt, i form av en röd drake. Stella fick en spis och lite grejer till den. Sedan var det dags att åka hem och vila. Och det gjorde jag. Fick som tur var hjälp av en snäll kille hemma att bära in mina grejer till huset. För jag fick inte upp låset till grinden här ute. Så jag kunde inte köra in bilen. Och bära en liten sak åt gången hade ju vart lite segt. För jag får ju inte lov att bära så mycket ännu.

Vilade, gjorde avslappningsövningar och åt sedan lunch. Det fick bli filmjölk och macka. Vilket typ aldrig händer annars. Men eftersom vi skulle äta så god middag sedan, färsk lax, så fick det gå an med filmjölk till lunch tyckte jag.

Fredagar är en skitdag för T att jobba, eftersom det blir så långa dagar (sisådär 12 h) så jag fick även hämta barnen idag. Stella mötte mig i hallen lika glad som vanligt. Och Leia ville inte direkt gå hem. Som vanligt där med. Men jag kunde idag locka henne med att hon hade fått paket på posten. För så var fallet. Och det var fina Therese som hade skickat det. Och vad glada barnen blev. Jag med för den delen. De slet upp innehållet som var två handstickade benvärmare. Men åhhhh, fina fina Therese, tusen tack!!! Barnen fattade direkt vad de var till för och hade på sig dem ända tills det var dags att byta om till pyjamas.

Hemma packade barnen upp deras fina saker de gjort på dagis nu till jul. De fick nämligen med sig allt hem idag då de går på jullov idag. Ja så är det. Jullov. För hela familjen sweetie. Två veckor framåt. Sedan så lekte vi på Leias rum. De lagade mat åt mig och jag låg i sägnen med numera en förfärlig värk i nacken. Jag försökte göra lite andningsövningar men det gick väl sådär med en ettåring och en fyraåring som ville ha ens uppmärksamhet mest hela tiden.

Sedan var det dags för att göra middag. Fick käka lite värktabletter så att jag för omväxlings skull kunde skala potatis. Det blev färsk lax med pressade potatis och romsås. Mums där med!

T kom precis när middagen var klar vid halv sex. Och vi åt chokladpudding till efterrätt. Sedan vilade jag på soffan tills ca 19.00 då var det dags att läsa saga för Leia. Och efter det kollade jag på Robinson. Och nu sitter jag här.

Det var min dag det. Varken mer eller mindre.

Frukost


Barnens julalster från förskolan


Paket på posten idag.
Världens finaste hemstickade benvärmare.

De kommer vara såååå snygga till barnens blåa förklädesklänningar!

Stella på hennes favvoplats med fina benvärmarna på.


Puss och Kram

3 kommentarer:

Jennie sa...

En heldag med andra ord? Hur mysigt som helst och det måste kännas skönt att kunna unna sig frukost på café utan barnen en tidig morgon. Här finns knappt inget sånt, inget som är mysigt i alla fall:( Jag hade Lova i knät innan i dag när vi läste detta inlägget (då hann jag inte kommentera det) och rätt som det är pekar Lova på Stella. Jag säger
- Stella!
Lova ler mer hela ansiktet och säger
- Lalla!

Hahaha, det lät så sött!

Hoppas ni har det bra i vinterkylan! Här snöar det konstant och blir bara mer och mer vitt.
Kraaaam

Mima Design sa...

Hej! Jag heter Linda och jag kikade in här, såg att du har en dotter med Hirschsprung.Jag har en son som är 5år och har samma sjukdom.
Han opererade bort 35 cm av tjocktarmen när han var 9 veckor....de hittade inte felet förren då. Men nu mår han jättebra! kram

Sandra sa...

Vilken dag! Jag är ständigt lika imponerad av det "go" som driver dig. Att du orkar med trots värken. Ja, du är en av mina hjältar och det har jag skrivit förut.

Hoppas att helgen varit fin! Kram