söndag 28 augusti 2011

Vinst igen!

Det kom ett paket på posten. Innehållande två böcker, en fin liten hälsning och massor av choklad! Jag hade nämligen vunnit utlottningen av två böcker hos Massor av Ord. Jag jag blev nästan alldeles stum. Jag som skrev nyss att jag aldrig vinner. Och nu två gånger på blott en vecka. (Om fyra dagar kan jag ÄNTLIGEN återpublicera min förra vinst som jag så hastigt fick ta bort. Då den ej tillkännagivits ännu).

Hur som helst. Böckerna i fråga var "Maskrosungen" och "Svedd" av Sandra Gustavsson. Dessa två böcker hade jag knappt hört talas om förut. Och i fredags kastade jag mig genast över den förste, Maskrosungen. Och hjälp säger jag bara. Jag har knappt kunnat lägga i från mig den. Den grep tag om mig hårt och direkt och jag känner så med huvudpersonen, Sandra. Storyn bygger på en sann historia, en biografi om hur Sandra har haft det i sin uppväxt med en psykisk sjuk mamma och alkoholist till pappa. Det värker i hjärtat och går inte att hålla tillbaka tårarna! Livet är så förbannat orättvist och det är sannerligen ingen nytt för mig. Men det gör ändå lika förbannat ont i själen varje gång. Jag grips av den brutala ondska och maktlöshet barn ska stå inför och känner att jag bara vill finnas där för henne. Barnet. Krama om henne och säga att det inte är hennes fel. Någonsin. Aldrig. För ett barn. Alltid den vuxne som bär ansvaret!

"Det är inte ditt fel"

Glöm aldrig det.

Puss och Kram

4 kommentarer:

mojje sa...

Låter som böcker som jag allt som oftast fastnar i. Grattis till nya vinsten. Och grattis igen till den som vi inte vet om :-)

linda s sa...

Maskrosungen har jag inte läst, men många andra av samma författare! Alla är gripande! Grattis till vinst :) kram

Sandra R sa...

Grattisgrattisgrattis! Vad roligt med vinst. Det enda jag hade önskar, vore annat innehåll i böckerna. :) Men, det är jag det. God läsning och smask på choklad till min fina vän.
Kram

Anneli sa...

Grattis!! Jag har också vunnit dem på Sandras blogg för ett tag sedan. Maskrosungen har jag läst och den är otroligt sorglig. Svedd ska jag läsa så fort jag hinner.