fredag 19 augusti 2011

Radering och vatenskada

Igår skrev jag ju ett glatt och roligt inlägg. Fast jag var visst tvungen att ta bort det. Raderade det så länge. Ni som hann läsa förstår vad det handlar om, ni andra får snällt vänta några veckor till så berättar jag här igen. Eller så får ni helt sonika fråga mig IRL, såsom att ringa mig till exempel, det du!

Jag är fullkomligt slut nu. Har avverkat min andra jobbvecka. Och det har gått bättre med nacken denna vecka, fast jag har fortf ont. Jag får sova flera timmar om dagen och orkar knappt träna min sjukgymnastik. Men jag tänker att jag nog kommer att anpassa mig snart.

Hur som helst. Det har hänt massor annat tråkigt med. Vår underbara älskade förskola har råkat ut för en vattenskada. En jätte-stor sådan. Det var när söndagens skyfall föll som alla brunnar och avlopp tog in vatten på förskolan. Så kraftigt att det stod vatten högt på alla golv. Så hela förskolan är förstörd, det ligger vatten under alla golv, så det gungar som en båt eller brygga när man går där inne. Så nu måste allt rivas. Allt utan ytterväggarna. Och ingen får beträda den efter i morgon.

Vi som är ett föräldrakooperativ har sannerligen fått ligga i kan jag lova. Vi har haft extra insatt styrelsemöte och har fått ta tag i hela denna biten med att anmäla skada, hålla kontakt med skadebolag, fått besiktning gjort, kontakt med kommun, pressa dem att snabbt fixa en ny passande lokal, lista allt som förstörs och försöka hålla info till föreningen med mera. Phu säger jag bara. Men nu tror jag den värsta frågan är löst, det vill säga lokalfrågan. Vi får låna en "gammal skola" som tur nog stor tom då de precis byggt en ny skola. Och denna ligger cirka en till en och en halv km från vår förskola, helt ok avstånd med andra ord. Jag hoppas och er att allt går vägen, att barnen trivs och att verksamheten att fortlöpa utan problem!

Förutom det är det lite annat roligt som hänt, men det tar jag en annan dag.

Nu måste jag sova. I morgon är det kalas för mamma som fyller och år sedan ska vi till torpet en kort sväng och hämta hem lite saker vi lämnat där. Kanske är det sista besöket för i år, hoppas inte det! Fast först måste vi till förskolan och fixa med flytten av alla saker till den nya lokalen. Eller ja, sambo får ta det, så är jag hemma med barnen och vilar.

Sist men inte minst, här kommer min ryttarinna. Hon fick en helt ny outfit dagen till ära, hon börjar sin nya ridskola på måndag. Får se hur det går, en helt annan verksamhet än den vi är vana vid. Vi är vana vid shettisar, egen ridning och mycket ute i skogen. Detta bli ponnyer, ledning och inomhus. Men men, det kan ju bli bra detta med. Jag hoppas det! Fin är hon i alla fall. Och säg, är inte trollungen för söt som så förtvivlat gärna också vill vara med!


Puss och Kram

1 kommentar:

Sandra R sa...

Nää, vad trist att regnet orsakade en så stor skada. Det kommer att ta tid innan barnen kan komma tillbaka dit igen va? Vilken tur att en tillfällig lösning gick att få fram så fort. Hoppas att det blir bra på det stället och att barnen trivs och utforskar.

Fina barnen, Leia ser så stor och proper ut i sitt nya ställ. Det kommer att bli jättebra på nya ridskolan. :) Stella är urgullig. Hon har till och med lyckats få på sina tofflor på fel fot.

Ha en fin tur ut till torpet. Det kommer att bli en kanonhöst med många helger då ni kan åka ut dit. Många kramar till dig!