torsdag 12 juli 2012

Tuffande semester och Sofiero Slott

Semestern lunkar på, eller det känns snarare som en snabbtåg. Tuff tuff i full fart beger vi oss till olika hörn av Sverige. Vi har varit en vecka i Skåne i fina Mölle. Och efter dess har vi besökt Astrid Lindgrens Värld. Jag tänkte visa er lite av varje och skriva om det. Men det får bli i portioner.

Här nedan ser ni axplock av vårt besök på Sofiero Slott. Om ni är i krokarna kan jag verkligen rekommendera er att besöka detta ljuvliga ställe. Slottsträdgården är något utöver det vanliga, jag skulle kunna ströva runt där i flera dagar i rad. Och år 2010 utnämns parken faktiskt till Europas vackraste park! 

Även för barnen är det roligt. Att springa runt i de mysiga gångarna, labyrinter bland blommor och gröna växter, besöka kungens lekstuga som numera också är inredd för lek och bus. Bredvid finns små odlingar barnen själva får vattna, och någon slags pedagogisk verksamt ordnar de med. När vi var där hade de kandidering av rosenblad. Även en klätterställning med rutschbana finns där!

För att inte tala om att gå in i själva slottet. Så spännande tyckte barnen. Att få se hur det såg ut förr. Några rum är bevarade precis som de var då!

Se och njut!


(Alla foton nedan är tagna med min iPhone, jag hade även med min systemkamera, de fotona visar jag en annan gång!)Puss och Kram

2 kommentarer:

Skrivarstudio ordOide' sa...

Åh vilka fina bilder! Jag bor ju precis intill slottet men är typiskt nog ganska dålig på att besöka det. Varför är det alltid så? Får nog ta och semestra i närområdet idag!

Sandra R sa...

Bilderna är alldeles förtjusande, Carro! Visst går det att bara knäppa av och få en bild, men att se det riktiga och få med det på bilden gör mycket. Fint!
Vi har 1,5 timme till Helsingborg, jag har aldrig varit längre än till utkanten av Sofiero. Kanske en dagstripp i sommar?
Härligt att ni gör en massa roliga saker på semestern.
Kramar till dig! (Nu ses vi ju på Instagram också.)