torsdag 5 januari 2012

Leia kan simma!

Ja så är det, absolut, se själv!


video
Crawl på mage för första gången!


video
Crawl på rygg på djupt vatten!

Idag var det sista gången på simskolan julintensivkurs. Och då fick föräldrar och syskon vara med inne i simhallen och kolla på. (Annars brukar vi sitta utanför i fiket och kolla på genom en glasruta, vilket är väldigt smidigt då det är lagom svalt och smidigt med syskon som annars vill härja runt bassängen...) Så jag fick tillfälle att kort filma henne idag. Kort som i att jag skulle hålla reda på en busig två-åring med som gärna gick lite för nära kanten...

Leia tog två nya simmärken nu. Sköldpaddan och silverpingvinen. Man ska kunna simma 10 m på rygg för pingvinen. Fast hon kan mycket längre än så. De har nu i denna grupp lärt sig crawla med armarna med, på rygg alltså. (Och massor av annat som att flyta, snurra runt, göra pilen, hämta grejer på botten osv...). Och i nästa grupp ska de bl a lära sig att crawla på mage, och att dyka. Fast det ser allt ut som att Leia klarar av magcrawlen rätt så bra, när hon provade för första gången idag.

Visst?

Självklart blir man en stolt mamma, i synnerhet eftersom hon missat en hel del tillfällen då vi varit inne på sjukhuset.

Nu fortsätter nästa nivå, Pingvinen, till våren. En gång i veckan som vanligt. Vi går förresten på MASS simskola, de är verkligen grymma och jag är SÅ nöjd!!!

Puss och Kram

9 kommentarer:

Thepas sa...

Men åh vilken duktig tjej! Heja Leia! Har hon äntligen kryat på sig helt nu?

Linda S sa...

Jag blir irriterad när jag ser! Absolut INTE på er! utan på vår simskola. Melvin börjar TREDJE terminen strax o de har faan inte lärt sig simma än. Det är så mycket tramseri. Fjantiga lekr. Ändå är det inte lek o plast, det HETER simskola. Han ska också börja i gruppen pingvinen där man ska lära sig simma 10 m för att få märket. Jag har inte höga förhoppningar. Han lärde sig mer på Kanarieöarna med några dagar i poolen med oss, än de två dyra terminer han gått på simskola................. Jag vill att det ska vara som för Leis! Det var så jag tänkte mig när jag betalade! ;)

till-vidas-ara sa...

Vad duktig hon är! bra du ppminner också om att filma mer, glömmer det där så ofta. Här simmer de en gång varannan vecka med skolan och förr gick de i simskola också. och den där fina mammastoltheten. ryggen lite bättre nu. blir bra när jag tränar hemma. har lite för svaga ryggmuskler tydligen :)

kramar Lycke

Sandra R sa...

Hjälp, jag har ju glömt att kommentera! Visade det bara för maken och vi var imponerade tillsammans. :)

Vad roligt och vad stolt Leia måste vara! Hoppas att det smittar av sig på lillasyster också.

Kraaam

Krickelin sa...

Åh, vad härligt! Det är ju så himla skönt och tryggt när de lärt sig. Grattis till Leia! Och hoppas att hon känner sig lite friskare nu.

Tack för fina kommentarer du lämnar på Krickelin. Kom på att du frågade efter vilket filter jag använder. Det är lite olika actions jag använder, Florabella heter en del. Man kan ladda hem sådana.
Fjärilarna från mitt sovrum hade jag gärna skänkt vidare. Fast det är ärvt så jag har inte hjärta att låta de gå, tyvärr. Risken finns nog att jag ångrar mig i så fall.

Hoppas ni haft fina juldagar, Kramar

Jennie sa...

Va härligt att Leia kan simma!!! Tyvärr kan jag inte se bildklippen, måste undersöka detta! Ta hand om er, kram från Jennie

Jennie sa...

Det var en insticksmodul som fattades bara och som jag kunde se först när jag la ner "ifönen" och tog till laptopen;) Så himla duktig lilla snäckan är, och klockrent när Stella hamnade med i bilden precis som om hon ville säga "se på mig också" haha;) Kram

Jenny sa...

Duktiga Leija!!

Kram Jenny

Linda S sa...

var tvungen att titta igen! :) Imponerande!!