torsdag 15 november 2012

Okänd diagnos och amningsstopp

Min lilla blogg. Vart tog du vägen? Tja, du glömdes bort bland vakennätter, sjukhusbesök, överfulla tvättkorgar och en arg liten baby.

Hur som helst, här är vi! Hela familjen sweetie. Och detta må vara sista natten jag ammar. Hoppas jag. För nästa natt ska vi göra något så radikalt som att plocka bort lilla mamman. Så får lilla pappan ta över istället.

Nu är Ebbe nästan åtta månader och vi vet ju alla att en åtta månaders baby inte behöver äta var eviga timme på natten. Så, hur gör man då? Jo jag åker bort. Till ett hotell. Däckar i sängen och vaknar groggy tolv timmar senare. Eller nå't.

Och med mig tar jag min lilla sexåring. Som knappt besökt skolan det sista. Diagnos okänd men en himlans massa symtom. Ja ungefär samma som förra året. Då hon hade Borrelia. Frågan är vad hon har denna gången. Och frågan är hur många veckor till hon ska må dåligt? Ha förtvivlat ont i leder och muskler. Huvud och mage. Feber av och till, trött och hängig. Med mera!

Läkarens senaste bud är att kolla glutenintolerans. Och jag vill kolla fästingburna bakterier. Hon hade trots allt över tjugo fästingar i somras. Och varför kan man inte få lov att ta riktiga prover på Borrelia i Sverige? Varför är det så kontroversiellt att prata om kvarvarande eller icke färdigbehandlad Borrelia i detta land? Ja, till och med kronisk Borrelia kan man läsa om på sidor världen över. Men inte i Svegie minsann. Nä, för att ha kronisk eller icke färdigbehandlad Borrelia måste du var Tysk. Norsk. Eller kanske amerikan.

Men min sexåring till tös, hon kan inte ha det! Nej då.

Allt jag önskar nu, är en frisk liten sexåring. Som är glad, vill gå till skolan och orka leka om dagarna.

Och jag undrar, hur ska vi komma dit? Någon som har något förslag?


Jag mår inget vidare! Och inget händer för det! Helt uppochner!
Diagnos okänd!


 Puss och Kram

9 kommentarer:

Anonym sa...

Låter inte bra. :( Vart ska ni åka? Kram syster

Anonym sa...

Ett förtvivlat läge! För tösen, mamman...hela familjen! Jag känner med er situation! Vilket läger skall man våga tro på? Här gäller det att gå på magkänslan! Caroline, jag tror du vet vad du behöver göra. För Leia, för dig, för familjen!
Jag är med er hela vägen! Finns här!
Stor kram

saqer sa...

Tufft läge, verkligen. Vilken tur att du är så stark, ändå.
Ja, det låter ju onekligen som att det är borrelian hänger kvar. Det är väl tyvärr inte så ovanligt att det kan ta ett par år att bekämpa den där rackarn. Har två vänner som vittnen på det: Ont i leder och trötthet ... Tyvärr har vi ingen närmare kontakt längre så jag har ingen detaljkunskap att delge i ämnet.
Sen minns jag ett par andra vänner som hade ett "öronbarn" som gjorde sömnen så omöjlig att det hände att de la in sig på sjukhus för att få sova, alla tre... Kanske ett mer ekonomiskt alternativ..:)
Hoppas att du snart hittar hjälp och bästa möjliga råd på problemen! (Har ni föresten fått en ordentlig undersökning av öronen på minstingen?)

Du berättar lika bra som alltid och kul att se dig igen!
Tack för din kommentar på "fåglarna"!

till-vidas-ara sa...

oj vad jobbigt för er alla, det finns ju inget som smärtar så mcyket som när ens små inte mår bra! hoppas du orkar stå på dig mot tanklösa doktorer, hoppas verkligen det löser sig. och vad klokt med hotell. blev så glad att du kikade in och lämnade några ord. värmde verkligen. idag är det kallt och snöar och vi tänder tomtebloss på Vidas födelsedag. känner att hon finns här med oss, det är fint! önskar dig och de dina fina dagar..och friska *

kramar om, Lycke

till-vidas-ara sa...

hoppas verkligen att det ordnat sig med allting!!!! känner med dig du rara..och är så glad du kikar in hos mig. julen är snart här. vi gör inte så mycket av den..men så för de små såklart..och mellan som är sjuk idag..liten som sover..alltid någon att tänka på. men jag hoppas verkligen verkligen att allt är gott hos er nu. att ni fått den hjälp som behövs..att julefriden kan sänka sig, hoppas verkligen och sänder allt gott och glitter och tomtebloss till er..*+*+***
såg hur fint det blev med tapeten i hallen. hurra för Morris. jag tror på honom :)))

kramar mot jul, Lycke

till-vidas-ara sa...

kikar in och skickar kramar och glitter och glimrande stjärnor..

mot Jul, Lycke

Jenny sa...

Hej Caroline!
Men gulliga du, det hade du inte behövt göra, tack tack!:)
Jag är på jobbet torsdag-fredag nästa vecka, sedan är jag tillbaka måndag vecka 2.

Mazetti var väl en gammal chokladfabrik tror jag, kan ha legat i Malmö.

Ha nu en riktigt GOD JUL med din fina familj!

Sköt om dig,

Julkram Jenny

Imsa sa...

Kom till Åland, här misstänks borrelia på nästan alla symtom och prover tas på stora som små. Oftast ges en antibiotikakur med tabletter om man har aktiv borrelia, men om man haft länge och besväras får man intravenös antibiotika som brukar bita på de flesta.

till-vidas-ara sa...

hej fina! önskar dig och de dina ett underbart gott nytt år. tror det blir ett bra ett..och det man tror på..så brukar det ju kunna bli tänker jag, så jag försöker tänka bara så (ler)
Hoppas det gråa har vänt för dig. lite grått här med just nu. plötslig och stark längtan till våren, och så halva familjen som ligger i magsjuka..två har redan haft, inte jag..peppar peppar..

många kramar Lycke