onsdag 19 oktober 2011

Nyanser och nallebjörn

I helgen var jag på akvarellkurs igen. Jag har medverkat där några gånger förr. Det är konstnären och fd rektorn för KV Konstskola Ragnar Schmid som är våran lärare. Vi är en brokig skara på cirka tolv personer med allt från ingen erfarenhet (som jag) till de som ägnar större delen av sin tid till att måla (vilket jag skulle vilja beskriva som konstnär). Och alla är där efter sina egna förutsättningar. Väldigt roligt och givande!

Hur som helst. Jag tänkte dagen till ära inhandla några fler nyanser av akvarellfärger, eftersom att jag är liiite trött på att sitta och blanda ihjäl mig. Ja, mycket tid går ju åt att hitta "rätt" nyanser. (Precis som jag kan sitta och söka efter synonymer när jag skriver mina texter/poesi, i värsta fall om det inte flyter på) Bland annat kände jag att jag saknade grå och rosa, lila och cerise. Sedan kan man utgå från dem och få många andra nyanser så klart. Sagt och gjort. En sju till nyanser blev det. Och jag var mycket nöjd med mitt köp under lördagen. Fick lite mer inspiration och kände att det flöt på något bättre.

När jag väl var inne i Linnestan och handlade färg i konstaffären sprang jag på en för mig ny second hand affär. Affären sålde barnkläder och lite andra barnsaker och var ett socialt projekt, sa de, för tio kvinnor som stod långt ifrån arbetsmarknaden. Tanken var att de skulle driva affären själva så småningom om. Mycket fint tänker jag. Och jag måste nog säga att det var en av de första retro-affärerna i Götebors centrum som faktiskt hade ok priser. Jag kollade lite snabbt men hade inte så mycket ork, men så fastnade jag för något helt annat än vad jag först hade tänkt mig. Nämligen en nallebjörn. Som var en kombibad sittpuff och nalle. Perfekt för tjejerna att ha framför tv tänkte jag. Eftersom Stella snöat in sig på min blåa fula yogamatta som hon släpar fram varje dag och vägrar resa sig från, var detta ett mycket bättre och trevliga alternativ, tänkte jag. (Den (mattan) är dessutom ful och tar väldigt mycket plats.)

Och säg är inte 40 riksdaler ett väldigt värdigt pris för en nallepuff?


Puss och Kram

4 kommentarer:

Sandra R sa...

Heej, allra finaste Carro!

Jag skulle gärna vilja se något av dina alster. Se hur du tänker i färger.

Vilken rolig butik du hittade. Sånt gillas. Väldigt söt nallefåtölj. Framför allt söt med de två godingarna i den. :)

Ha en riktigt härlig kväll. Kramar

Jennie sa...

Hej vännen! Men vilket mysigt fynd! Där sitter de gott sötnosarna:) Det är alltid lika trevligt när man hittar små butiker som man inte lagt märke till tidigare! Jag är så sugen på att åka upp till Götet och bo på hotell några nätter för att hinna med allt jag vill göra. Linnestan var ju mina hemmakvarter för två år sedan:)
Det skulle vara kul att få se dina målningar!
Kram och ha det bäst

Linda S sa...

Vilket bra fynd! :)
Jag skulle vilja se dina alster. Jag är jättenyfiken. Du är målande i skrift, så jag föreställer mig att du är mycket kreativ i dina färger också.
kram Linda

Åsa sa...

Åh så roligt att hitta en vettig second hand!
Sittbjörnen var hur go som helst, särkilt med två söta döttrar!
Kram på dig, ledsen att det var länge sedan jag lämnade ett avtryck här!