onsdag 19 september 2012

En helg i New York och en heldag på spa

Jag far in till Haga i Göteborg och köper mig en ny handkräm. Och tar en latte utan mjölk. I godan ro. Hemma är huset sådär nystädat så att man helst inte vill hämta sina gullngar från skolan och dagis. Utan njuta av ett stökfritt hem, en hall utan grus, en tom tvättkorg och en skinande diskbänk fem minuter till. Bara fem minuter till, tänker jag. Och suckar.

Är det såhär det ska vara nu? Att egentiden är storhandlingen på ica maxi och glamouren är en väl doftande handkräm? Att weekend-resorna är ett minne blott och träningskläderna bortglömda längst inne i garderoben?

Är det så?

Jag tittar ner på min fem och en halv månader gammal baby. Han sitter i sin gåstol. För han har inte riktigt kommit på att man faktiskt kan ta sig runt i hemmet i den. Han möter min blick och svarar med ett ofantligt leende. Och snart är det dags att hämta hans systrar igen. Och då drar eftermiddagen igång. Middag, lek och aktivitet. Idag är det dans.

Och jag tänker, fine, shopping i London och kvällar på gymmet i all ära, men inget går upp mot en sexårings iver över att berätta vad hon gjort i skolan idag, en treårings omöjliga och möjliga frågor om allt från varför man måste äta middag till varför man inte kan ringa i sin telefon när man åkt upp till himlen? Eller babysens vidsträckta leende och ovillkorliga kärlek!

Nä, inget alls.

Men ändå längtar och drömmer jag lite...

Fört visst vore det väl underbart med en helg i New York eller en heldag på spa. 
Puss och Kram

3 kommentarer:

Skrivarstudio ordOide' sa...

Visst måste man få längta och drömma lite efter de där stunderna som känns så långt borta när barnen är små. Mina killar börjar med rasande fart bli så stora att jag skymtar de där weekendresorna och spadagarna i horisonten...fast just nu får det mig bara att krama dem ännu mer, hålla fast dem lite till....

Anneli sa...

En weekend i New York är nog väldigt trevlig på alla sätt, men just nu så lever jag mycket hellre nära mina barn. De är det äventyr jag vill uppleva och att få göra det går inte i repris. Där de är vill jag också vara. Fast en weekend i New York tillsammans med dem är en helt annan sak :)
Kramar!

Sandra R sa...

En sen kommentar från mig.
Det där med att ha en rent hem är ett gissel. Jag blir smått knäpp av att ha det fint,(har lärt mig det nu)det borde var små spår av grus och damm när huset är "rent". Då är det lättare att ta smutsen som smyger sig på innan natten är kommen.
Ja, en handkräm är en del av livets glamour. Tänk vad fint att kunna njuta av en så pass enkel sak. Visst, spa eller weekendresa är något att locka hjärnan med - men det "småa" i livet är faktiskt det som lyfter. Eller att bara längta efter något mer, som en resa eller en hel natts sömn med tillhörande sovmorgon och brakfrukost.
Barnen är fantastiska på att ta tillbaka oss i nuet. För dem är allt äkta och sant, vi kan bara njuta.
En stor och varm kram till finaste du!